Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studencki problem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-21, 16:34   #1
Waniyetu
Przyczajenie

Studencki problem

Mam za sobą pierwszy rok studiów Pedagogiki resocjalizacyjnej i nie mogę powiedzieć o nim złego słowa, bo słuchałam wspaniałych wykładów o poszukiwaniu Mistrza, znalazłam wiele inspiracji, prowadziłam próbne zajęcia dla swojej grupy. Myślałam, ze złapałam Pana Boga za pięty i wkrótce w pełnej chwale, dzięki metodom twórczej resocjalizacji będę sprowadzała młodzież na jasną stronę mocy

A potem odbyłam wakacyjne praktyki w Młodzieżowym Ośrodku Wychowawczym i - delikatnie mówiąc - to było zderzenie z murem. Jeżeli można wypalić się zawodowo w cztery tygodnie, to mi się udało.

Może działam pochopnie, ale poważnie myślę nad zmianą kierunku studiów. Mojej mamie od razu nie spodobał się ten pomysł, to twarda kobieta - uważa, że jeśli raz coś zacząłeś, to powinieneś doprowadzić to do końca, choćby się góry waliły. Ja nie jestem taka twarda, więc szukam porady

Chodzi mi po głowie kierunek, który wymagałby ode mnie pisania dodatkowego przedmiotu na maturze (zgodnego z moim profilem w liceum i jako taką obecną wiedzą, więc to nie tutaj tkwi problem). Kolejna matura dopiero za rok - stąd pytanie: Jak byście wykorzystały ten rok?

Rozważam 2 opcje:
- studiuję dalej Pedagogikę, uczę się do matury i jak dobrze pójdzie, to "dobieram" drugi kierunek (ewentualnie rzucam pierwszy i skupiam się na nowym z dwuletnim opóźnieniem edukacyjnym),
- szukam pracy i rejestruję się na studia zaoczne na nowym kierunku.

Naprawdę potrzebuję porady
Waniyetu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując