2011-08-23, 14:26
|
#2887
|
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-05
Wiadomości: 32 059
|
Dot.: Jak się zakochać w Polaku - pytam się doświadczonych
ja ostatnio jdałam często tuńczyka z makaronem, ale ilez można 
na oliwie z oliwek podsmażałam drobno pokrojony szczypiorek, dodawałam tuńczyka z puszki (w sosie własnym), podsmażałam jeszcze, dolewałam śmietanki 18%, doprawiałam solą, pieprzem i dużą ilością oregano - mniam 
Cytat:
Penne z serem plesniowym - mój hit <czyt. jedyne co mi wychodzi >
kupujesz makaron, ser zielony lazur, szynke/kielbase i smietane. Smazysz szynke/kielbase, gotujesz makaron, wrzucasz ser + bazylia+ziola prowansalskie+pieprz, ser sie rozpusci wrzucasz smietane....mieszasz i polewasz tym makaron. TADAM
|
znam podobny przepis z lazurem i szpinakiem, ale ten lazur średnio mi podchodzi :/
Najchętniej opitoliłabym karkóweczkę pieczoną z ziemniaczkami i cebulą ale takich pyszności dla mnie samej nie opłaca mi się przyrządzać...
|
|
|