Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - senne problemy- jak nauczyć dziecko zaypiać
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-23, 15:11   #39
madalena83
Zadomowienie

Dot.: senne problemy- jak nauczyć dziecko zaypiać

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Kiedyś próbowałam mu zrobić większą porcję, zjadł tyle co zawsze Poza tym tak godzinę przed nocnym karmieniem staram się podać małemu pierś coby mi nie pękły w nocy W dzień karmię często, aktywności też ma dużo (bo nie lubi w dzień spać), więc chyba te pomysły u nas nie działają. Ja wiem że taki urok mojego dziecka ale czasami chciałabym się wyspać.
Ja już się przyzwyczaiłam i nawet chodzę wypoczęta U mnie nocne karmienia trwają ok. 8 minut, młody nigdy się nie budzi, tylko je na śpiocha. Później kładę go do łóżeczka, chwilkę popodnosi nogi do góry i śpi dalej.
Jeżeli jestem hiper zmęczona i nie jestem w stanie nawet siedzieć biorę go do nas do łóżka i karmię na leżąco.

Ja też karmię często w dzień, ale to i tak nie przeszkadza małemu jeść w nocy. Zresztą wieczorem karmię go co godzinę - ma wtedy większy apetyt - 18, 19 (po kąpieli), 20 -wtedy zwykle usypia, ale zawsze budzi się o 21 i wtedy jeszcze karmię. Nie wiem gdzie mu się to mieści I to i tak nic nie daje.

"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie"

Jan Lubiński
madalena83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując