2011-08-23, 14:15
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz
Cytat:
Napisane przez dahna1990
Ja mam zamiar ciąć koszty na zaproszeniach, chociaż na nich nie da się dużo oszczędzić  ale mi wystarczą takie z allegro za 1 zł 
Nie będę mieć kamerzysty, nie chcę poprawin (chociaż na tej sali poprawiny są wliczone w cenę  ), mam zamiar wynająć DJa a nie zespół, DJ bierze mniej kosztuje, a poza tym jest tylko jedną osobą, a w zespole są przeważnie z 4 osoby a trzeba za nie zapłacić na sali.
Suknie mogę wypożyczyć, ale z tym nie wiadomo  Samochód od kogoś pożyczymy i przystroimy skromnie jakimiś kwiatkami. dekoracje sali mam w cenie, nie orientuje sie tylko jak z dekoracja kościoła 
|
ja liczylam 2zl za zaproszenie tylko nie wzielam pod uwage ze zazwyczaj sie na nim 2 osoby uwzglednia wiec to nie bedzie 400zl tylko 200 tez nie chce wymyslnych bo i po co. ale byc moze bede brac u nas w drukarni bo takie personalizowane ze zdjeciem mlodej pary robili za 2,50zl/szt. chociaz mi sie to nie podoba. chce jakies skromne, eleganckie i proste.
no z tym DJ to faktycznie masz racje u nas by sie to niestety nie przyjelo bo to tez trzeba wziac pod uwage ze za obsluge tez sie placi... u nas to bedzie 8 osob czyli 1200zl zespol 5os, fotograf, kamerzysta i kierowca.
u mnie w lokalu poprawiny kosztuja 40zl za osobe:/ i dlatego nie ebdziemy robic... chociaz z tego co sie orientuje po innych lokalach to cena jest calkiem calkiem i w sumie to adekwatna do menu. ale bedziemy miec w domu - mama zrobi bigos, ciocia salatke, jakies klopsiki z pieczarkami, swiniaczka bedziemy miec tez wiec wszystkie wyroby beda, wodka zostanie z wesela na pewno, napoje tez. to na pewno nie wyjdzie nam 2000zl. bo liczylismy ze na poprawiny pewnie z 50 osob by przyszlo - najblizsza rodzina. ale to liczbas taka calkiem na oko i nie wiem czy by nie urosla ona dwukrotnie tak jak z weselem:/
nie wiem tez jak z noclegami dla gosci... hotel kosztuje 40zl/osoba. bedziemy mieli sporo gosci przyjezdnych ale pewnie bedziemy prosic rodzine o przenocowanie ich. bo tez by pewnie wyszlo z 30 osob do przenocowania to tuz jest 1200zl.
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------
Cytat:
Napisane przez Linaewen
To ja bym wolała kupić zwykłe, dokupić przepiękną koronkę i doszyć.
|
zebys wiedziala... kupujesz w pasmenterii tiul, troche koronki do obszycia, dajesz krawcowej i juz. i pewnie by nie wyszlo wiecej niz 50zl ze wszystkim
ja chce zwykly tiulowy bez zadnych koronek, brylancikow itd. chyba ze na sukience beda koronkowe motywy to moze wtedy cos delikatnego.. a taki na all spokojnie do 50zl kupie nawet jakby przyszlo badziewie to moge dolozyc drugie 50zl i dac krawcowej do uszycia. a nie 500zl
|