Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz.4 :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-23, 18:11   #3862
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Snujemy sobie coraz śmielsze plany, bo swoje śluby za 2 lata mamy:) - PM2013 cz

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
a widziałyście suknię ślubną Sykut (pogodynki)? Jak dla mnie odpada
Jak dla mnie - okropna
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A o której się u Was robi śluby?
Bo Ślązaczki tutaj mnie zaskoczyły, że o 12 nawet
Na Śląsku to nawet o 11
Cytat:
Napisane przez sayuri_69 Pokaż wiadomość
Oj biedna mogłaś jednak jechać na to pogotowie, daliby Ci zastrzyk i zaraz by pomogło a jak jest dzisiaj?

No to super będziecie teraz jakoś rezerwować?

Cześć Kochane
Z dnia na dzień czuję się coraz gorzej, a do lekarza pójdę dopiero w piątek parszywe zlecenie nie dość, że nie mogę odmówić zmiany, bo zapłacę karę większą niż moje przypuszczalne miesięczne zarobki to jeszcze nie mogę nawet iść na L4 a prędzej chyba zdechnę niż dożyję do piątku
Za niecałe 2 godziny trzeba iść tyrać aż mnie trzepie na samą myśl, że mam tam iść :P
Ah te umowy zlecenie... Jak ja tego nie nawidzę. Ale co człowiek może, jak kasy potrzebuje... Wtedy się nie wybrzydza. Tylko, że lata lecą a mi nikt składek do emerytury nie odkłada

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
wiesz, dla mnie branie kredytu na wesele to trochę takie "zastaw się a postaw się". Nie chcę Cię w żaden sposób urazić oczywiście , ale jeśli kogoś nie stać na spore wesele to powinien albo zrobić jakiś obiad po ślubie/skromne, malutkie wesele bądź go wcale nie robić na "już" tylko uzbierać tę kasę i może dopiero wtedy.
A ja rozumię Dahnę i branie kredytu na wesele
Cytat:
Napisane przez sayuri_69 Pokaż wiadomość
Prawda jest taka, że każdego TŻ i każdą z nas może to spotkać (tfu tfu), takie jest teraz życie każdy podejmuje jakieś ryzyko, zawsze można odkładać pieniądze i zorganizować wesele w 3 miesiące jak się już ma tę kasę Ja z TŻ np. podjęłam takie ryzyko, bo po slubie w takiej sytuacji też będziemy musieli dać sobie radę i mamy świadomość, że wtedy każdą pracę trzeba chwytać a i fakt taki, że facetowi łatwiej o "jakąkolwiek" pracę

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Tak z ciekawości tylko pytam
Dokładnie. Z pracą nigdy nic nie wiadomo.
Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar ciąć koszty na zaproszeniach, chociaż na nich nie da się dużo oszczędzić ale mi wystarczą takie z allegro za 1 zł
Nie będę mieć kamerzysty, nie chcę poprawin (chociaż na tej sali poprawiny są wliczone w cenę), mam zamiar wynająć DJa a nie zespół, DJ bierze mniej kosztuje, a poza tym jest tylko jedną osobą, a w zespole są przeważnie z 4 osoby a trzeba za nie zapłacić na sali.
Suknie mogę wypożyczyć, ale z tym nie wiadomo Samochód od kogoś pożyczymy i przystroimy skromnie jakimiś kwiatkami. dekoracje sali mam w cenie, nie orientuje sie tylko jak z dekoracja kościoła
Doskonale Cię rozumię, bo też mam takie plany
Cytat:
Napisane przez malinka_070190 Pokaż wiadomość
My tak liczylismy 25-30 tyś... Nie chciałabym 30 przekroczyć..
My tak samo.
Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
A ja nie chcę w ogóle poprawin bo mam zamiar z TŻtem (wtedy już mężem) pobyczyć się całą niedzielę w łóżku
Też taj początkowo chcieliśmy, ale w końcu stwierdziliśmy, że zrobimy po południu grilla dla rodziców i rodzeństwa TŻ.
Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
ja nie wiem jak wy sie miescicie w 30 tysiacach ja dosyc dlugo nad tym siedzialam i nie mam na czym zrobic ciec...
sala 23500 z paczuszkami dla gosci, foto+video 3000-4000, zespol 3000, alkohol 4500, oplaty urzedowe i koscielne 1500... a gdzie reszta?

dostalam odpowiedz od kolejnego fotografa - 3200zl. poszaleli... a gdzie kamerzysta do tego.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

no w sumie to nawet nie pomyslalam ze wiekszosc z was robi wesela wlasnie na 70-80 osob... a u mnie bedzie drugie tyle:/

slyszalam tez ze w niektorych rejonach polski mozna miec swietne foto+video juz za 2200zl... to chyba tylko u mnie tak drogo:/
Ja się nigdy nie spotkałam z dobrym foto-video za 2200zł. Za 2200zł to mi ciężko nawet samego kamerzystę dobrego znaleźć

Witam PMki
W końcu nadrobiłam
W pracy siedziałam dziś 10 godzin, jutro na kolejne 10...Nie będę skromna i powiem, że Chilli con carne wyszło mi rewelacyjne Najadłam się.
Właśnie sobie uświadomiłam, że za 10 dni zaczynam praktyki
TŻ chwycił się remontu pokoju i farba na ścianie wychodzi ciemniejsza... Dobrze, że spróbował w miejscu gdzie będzie tapeta. Na próbce wychodziła o wiele jaśniej... Poza tym TŻowi należy się lanie, bo robi ten remont i na szybko zbierał się do pracy. Tak narobił, że... Nie zamknął mieszkania
Zaraz sobie zrobię letnią kąpiel, bo mam tak duszno w pracy, że ciężko się oddycha i całą się kleje. TŻ wraca za godzinkę z pracy, to go przywitam pachnąca i pomęczę troche

Malinka - poślij na PW fotkę sukienki

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2011-08-23 o 18:12
FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora