|
Zadomowienie
|
dieta & walka z jedzeniem emocjonalnym - grupa wsparcia
Jak w tytule. Potrzebuję grupy wsparcia do podwójnej walki - z nadprogramowymi kilogramami i zajadaniem swoich emocji.
Wiele razy zaczynałam dietę, najczęściej kończyło się po paru dniach, wieczorem w towarzystwie ciastek/paluszków lub żelek. Jedna próba była udana, schudłam 5kg, dokonałam tego eliminując zupełnie słodycze, ale jojo nastąpiło, gdy z powrotem zaczęłam wprowadzać je do diety.
Wiem, że nie dam rady na zawsze odstawić słodkości, pozostaje mi więc przestać zajadać emocje. A że ostatnio dość intensywnie ćwiczę i nie chcę, aby to poszło na marne, więc czas najwyższy wziąć się za bary z tematem Nie chodzi mi tu o kompulsy, czyli beznamiętne wpychanie w siebie jedzenia, bez czucia nawet smaku, tylko o zwykłe, choć zbyt częste, podjadanie w chwilach złości, stresu, smutku, czy wielkiej radości.
Mam 1,73m i ważę 63kg. Nie dążę do jakiejś konkretnej wagi, nawet przygotowuję się na to, że ona wzrośnie, bo ćwiczę siłowo. Zależy mi na poprawie wymiarów, szczególnie brzucha i ud. Mój plan to jeść regularnie (najlepiej 5 razy dziennie, ale bez zmuszania się), pić wodę zamiast słodkich napojów no i ograniczyć te nieszczęsne słodycze oraz zupki w proszku
I co, która zaczyna walczyć razem ze mną? 
Lista nas :
markezka: wrost 178cm , waga 71 kg , cel 63kg , zostało 8kg
krtek_: wrost 173cm , waga 62.5kg , cel 55-58kg , zostało 7.5-4.5kg
polny mak: wrost 173cm , waga 61.5kg , cel 58kg , zostało 3.5kg
rhcp: wzrost 171cm , waga 62kg , cel 56kg , zostało 6kg
mona2502: wzrost 164cm , waga 80kg , cel 63kg , zostało 17kg
Propedeutyka: wzrost 174cm , waga 82,7kg , cel 69kg , zostało 13.7kg
maniulka0405, wzrost: 1,70cm, waga: ok. 63kg, cel: 57-8kg, zostało 5-6kg
Edytowane przez krtek_
Czas edycji: 2011-08-26 o 23:46
|