Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jestem zalamana :( bardzo prosze o pomoc w diecie :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-04-19, 18:37   #2
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Re: Jestem zalamana :( bardzo prosze o pomoc w diecie :(

Witaj Gorzka_Landryneczko
Nawet w niku taka nuta goryczy? Dieta skuteczna, to taka, która jest przyjemna.
Moim zdaniem jest kilka sposobów zrzucenia wagi.
Ale tak ogólnie:
I dieta 1000 kcal - wymaga niestety liczenia i osobiście uważam, że za bardzo rozleniwia metabolizm. Organizm przyzwyczaja się do coraz mniejszych racji żywienia;

II dieta, a właściwie zmiana sposobu odżywiania; I tutaj gorąco polecam Ci dietę Montignac’a; Polega ona na wyeliminowaniu pokarmów z wysokim indeksem glikemicznym; Brzmi bardzo groźnie a chodzi o produkty min. ziemniaki, makarony typu kluski, biały ryż, cukier itd.
Gorąco polecam jego książkę "Jeść, aby schudnąć" Otwiera oczy

III diety niełączenia - czyli też w ogromnym skrócie; nie łączymy produktów z grupy węglowodanowej z grupą tłuszczową;
Czyli na przykład jak jesz mięso to łączysz je z warzywami;
jak jesz ryż czy makaron to też łączysz je z warzywami itd...

Te dwa ostatnie sposoby są moim zdaniem najprzyjemniejsze. Dają bardzo dużą możliwość komponowania potraw i są naprawdę skuteczne.

Tutaj na tym wątku znajdziesz mnóstwo diet. Zaraz postaram się sama podrzucić Ci moją sprawdzoną dietę 800 i 1000 kcal; a także więcej informacji o Monti;

Przeczytaj też koniecznie ten artykuł Smoczka. Jest świetny:
http://www.wizaz.pl/smoczek_dieta.php

Pozdrawiam Cię serdecznie i radzę najpierw troszkę poczytać. Potem wszystko wydaje się mniej skomplikowane i bardziej skuteczne.

AgaZ
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując