|
Dot.: Jak dobrze wyglądać z nieopaloną skórą?
z twarza mozna dac sobie rade, ale z cialem tak jak piszesz juz wyglada to inaczej.
Niestety jak chcesz wyrownac kolor nog to balsamy brazujace, nie samooplacze bo te sa mocniejsze. Po balsamie nie ma szans zebys smugi miala, zwlaszcza jak wezmiesz ten delikatny do jasnej karnacji. Ja jestem porcelanowo biala jak sie filtruje i mnie slonce nie musnie( w tym roku mi sie nie chcialo i rak nie smarowalam to mnie sloneczko musnelo, ale nogi mam biale, bo nosze spodnice maxi)
Do tego nie nos czarnych ubran latem, ani ciemnych szarosci, bo ciemne odcieni bardzo podkreslaja jasne nogi i wszelkie nierownosci w kolorycie.
teraz mam ten sam typ urody co ty i wlosy ciemny blond wedlug fryzjerow, chodz my laiki pewnie powiedzialybysmy ze to juz jasny braz.
Popatrz na te zdjecia co umiescilas. Modelki maja tam na sobie jakies delikatne pastele, ktore ladnie zgrywaja sie z tak jasna skora, ale do wyrownania kolorytu jednak poszukac delikatnego balsamu. Do ciemniej karnacji bardzo szbyko lapia, ja juz po jednej nocy z takim balsamem bylam przybrazowiona, a do jasnej karnacji potrzebowalam posmarowac sie 3 wieczory pod rzad zebym zauwazyla ze cos tam mnie smagnelo, ze koloryt stal sie ladny, ze moja skora wyglada jak naturalny odcien u innych ludzi, a u mnie byla to juz opalenizna i tak delikatnym balsamem nie da sie zrobic smug, ale ja chodz sie nigdy nie przekladalam to sobie smug nie zrobilam niczym ( raz tylko po zelowym samoopalaczu Loreala mocny byl i smierdzacy).
Z takich balsamow bardzo lubilam Dove do jasnej karnacji, odzywial mi mocno skore nog i kropki i wszelkie wrastajace wloski na nogach jakie pojawiala mi sie po depilatorze znikaly. Jako ze on mial swoja tlustosc to tez wloski mi nie wrastaly, skora naprawde wygladala dobrze. Od zeszlego roku juz nie uzywam takich rzeczy, bo nosze antyzylakowe podkolanowki, dlatego nosze spodnice maxi i jak zwykle spodnie 3/4 i 7/8 dlugosci, wiec reszta i tak przykryta jest taka podkolanowaka, tylko palce stop mam odkryte, a ze w tym roku jestem leniwa i pacy i ramion nie smaruje to sa przybrazowone, a reszta pod ubraniam nadal biala jak zawsze, ale tego nikt nie widzi ;o)
|