Hej

Witaj w gronie pokrzywdzonych przez wody Wielkiej Brytanii
Ja podobnie jak Ty przeszlam wiele jesli chodzi o uczulenia skóry jak i przesuszone wlosy.
W koncu doszlam do tego, ze najlepiej na mnie dziala dokladne oczyszczenie skory, dokladne, czyli nie zadne pseudo zele, ktore odblokowuja pory, pianki wysuszajace twarz. To musialo byc cos co byloby delikatne ,ale jednoczesnie skuteczne. Pewna wizazystka zachwalala uparcie Liz Erle Hot cloth cleanser. Jest to taka kremowa forma, bardzo przyjemna, pachnie eukaliptusem- zawiera wyciag z niego i rumianku i nie , wcale nie piecze, nie uczula, krolestwo dla skory. Zmywa makijaz wysmienicie - lacznie z maskara,masujesz twarz, a nastepnie uzywasz muslinowej szmatki, dolaczonej do tego produktu i delikatnie masujesz. Delikatnie, ale tak naprawde ta szmatka super peelinguje skore, pobudza krazenie i nie znam nikogo kto nie bylby zadowolony.Wszystkie kolezanki, ktorym to polecilam nie moga sie bez tego obyc.Twarz po tym jest niesamowicie ukojona, swieza, gladka, no piekna po prostu.
Mysle, ze jest to produkt dla kazdego, bez wyjatku.
Co do kremu to juz kazdego indywidualna sprawa, ciezko cos polecic. Sa tu strony z polskimi kosmetykami:
http://www.m-shop.eu/TOLPA_wg_serii-...--default.html
to link do sklepu internetowego, gdzie jest tolpa i sa teraz wyprzedaze. Nie ma sensu zmieniac kremu, jesli Ci sluzy.
A do wlosow to wbrew temu co mowia, ze nie warto przeplacac, ja uwazam , ze profesjonalne kosmetyki typu L'oreal Absolut sa najlepsze.Ja zaopatruje sie w ten szampon i maske na ebay za rozsadna cene, wielka butla starcza na wieki wiekow, polecam.