2006-10-16, 14:57
|
|
BAN stały
|
Dot.: Skojarzenia związane z zapachami...
Miło być inspiracją
Kolej na moje pomysły:
Angel - kobieta elf w błękitnym pałacu z lodu, piękno budzące grozę, królowa śniegu uwodząca małego Kaja...
Angel Innocent - pralinki, porzeczki, i...chyba dalej kobieta - elf, nasza Kasiulka w ślubnej sukni
Belle de Minuit - pierniki, miłośc w kuchni
Zagorsk - cerkiew stojąca samotnie na wzgórzu, rozpacz i szaleństwo, stado czarnych wron z ptasim krzykiem wzbija się w górę. Potem jest tylko cisza.
I ta cisza krzyczy.
Messe de Minuit - obrzędy na cmentarzu, pogańskie pogrzeby, przekroczenie ganicy życia i śmierci.
Sicily - Nie płacz Szajo, mister Proper w mig pomoże Ci
Organza Indecence - zachwyt mojego TŻ i mój opór, który On powoli łamie....
NU - pokój w Ritz'u, pomięta pościel i rzucona niedbale koło łożka czarna suknia od YSL oczywiście....
Shalimar - podboje konkwistatorów, okręty, woda, woda, woda...
Escada Collection - suknie z pokazów Haute Couture, buduar najpiękniejszej kobiety świata...  
Le Feu - Japonia i gejsze
Flaurs d'Oranger - Patia Sevilli, dzielnicy żydowskiej,moje najszczęśliwsze chwile w życiu i moja miłość
2000 Et Une Rose- kropla rosy spływająca z płatku róży.
Promesse - granat bojowy
Winter Delice - zaduszki, kadzidło, złość na TŻ, który określił go jako męski po tym jak tyle na niego polowałam
Agent Provocateur- upojne noce, chwile tylko dla mnie idla TŻ
Delice d'Epices - sklep rybny (tam właśnie TŻ je docenił) jabłka, wanilia, spokój i bezpieczeństwo
Miss Dior Cherie- moja podróz do Cannes latem, beztroska zabawa i vintage'owe sukienki
Madness - kabaret Maulin Rouge...
Eden - raj, zielonkawa woda i tysiące kwiatów...
|
|
|