Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-28, 14:08   #448
Miss Saeki
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Tak na pierwszy rzut oka, żadem z produktów się nie nadaje. Chleb na mące z cukrem? Majonez 15%? No nie osłabiajcie mnie.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

A gdzie ten błąd, bo nie mogę znaleźć, a chętnie się pośmieję.
Przy którymś z produktów było "świerzy", gdzie indziej było "makka" zamiast mąka albo "soji" (http://sklepdukana.pl/product/HIT%21...owodanow%21,P4). Jest jeszcze zdanie "HERMETYCZNIE Pakowany więc bez obaw o zepsucie możemy go wysyłać." - po jakiemu to?

Ogólnie ja jestem trochę wyczulona na tym punkcie. O ile na takim forum rozumiem, że ktoś szybko pisze, nie zauważy błędu czy coś, ale strona internetowa jest jakby wizytówką firmy i takich rzeczy już tam być nie powinno...

"Jak często zazdrościsz innym, że mogą jeść pizzę, a Ty z rodowodu diety możesz tylko popatrzeć?"

Ten rodowód mnie rozłożył. Naprawdę tak się mówi?!?!?!

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Jest jeszcze:

"Wszystkie składniki mieszamy ręcznie lub za pomocą milsera."

"Wykładamy cienką warstwę ciasta na przygotowanej blaszcze z papierem do pieczenia i dodajemy własne składniki na wierzch według życzenia."

"Oli-Oli do pieczenia ciast w aerozolu z mąką jest idealny do pieczenia chleba, ciast ciasteczek, gofrów. "

Z tego zdania już nic nie rozumiem. Czy te ciasta są w aerozolu? Aerozol jest z mąką czy jak?

Cytat:
WARTOŚĆ KALORYCZNA NA JEDNORAZOWE UŻYCIE:
Kalorii 0
Kalorii z tłuszczu 0
0 % dziennego zapotrzebowania
Ogółem tłuszcze 0 g 0%
Tłuszcze nasycone 0 g 0 %
Izomery kwasów tłuszczowych 0 g 0 %
Cholesterol 0 mg 0 %
Sód 0 mg 0 %
Ogółem węglowodany 0 g 0 %
Cukry 0 g
Białko 0 g
źródło witaminy A, witaminy C, wapnia i żelaza.
0% oleju w oleju? Na matematyce też się nie znają...

Ogólnie widać strasznie niechlujstwo z ich strony...

Ogólnie chyba jednak zacznę wierzyć, że w niektórych przypadkach dieta Dukana ma zły wpływ na procesu mózgowe. Ale przynajmniej strona "dała" trochę rozrywki. Lecę szukać dalej