2011-08-28, 15:38
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Cytat:
Napisane przez iizabelaa
w przypadku karmienia piersią jest to o tyle ciężka sytuacja, ze nie wiem ile wypija dziecko i pozostaje nam wierzyć, że ono wie lepiej czego mu potrzeba
ale tak sobie teraz myślę, że z drugiej strony trzeba być czujnym i obserwować dziecko
|
Cytat:
Napisane przez ada32
prunelle... karmienie piersią raczej powinno być na żądanie .. dziecko wie ile chce i tyle pije.. ja nigdy nie zastanawiałam się ile moje dziecko wypija z piersi ale czuje czy ssie intensywnie i miarowo i wtedy wiem że jest w porządku i najada się do syta  czasami tylko odrobine popije i tez uwazam że jest w porządku bo akurat może chciał tylko sie napić a nie zjeść  ... ale tez gdzies czytałam ze dziecko z piersi wypija i to mu starcza jeśli do 100ml dodamy po 10 ml do każdego miesiąca.. czyli dwa miesiące to 120ml.. trzy to 130ml itd. na kazde karmienie w ciągu około trzech godzin(nawet na raty )...czyli nasze dzieci jak mają po 4 miesiące to 140 ml na jedno karmienie co trzy godziny jest prawidłowe  ... a jak to sprawdzić.. chyba tylko przez wyczucie i przyrost wagi dzieci  ...
ważne jest tez duże nastawienie matki karmiącej do całej tej sytuacji i nie martwic się za wiele jeśli dziecku nic nie jest bo i przez to mogą być problemy z laktacją 
|
macie rację na pewno, na razie tak sobie tylko gdybam
ale pewnie jeśli dziecko rośnie, waga gwałtownie nie spada i nie jest za niska w stosunku do wieku/długości to jest ok
Cytat:
Napisane przez aja1
szok, moje dziecię spało 2 godziny!!!!!!!!!!!! 
|
nono, ale miałaś wolnego
czyli kalafior zasmakował
|
|
|