Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kosmetyki mineralne Lumiere:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-29, 19:09   #4265
Sam To Nazwij
Rozeznanie

Dot.: Kosmetyki mineralne Lumiere:)

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;29065881]Moim zdaniem golden odpada, warm raczej też... Nie miałam nigdy w dłoniach beige ani neutral, ale beige są chyba takie ciepławe lekko. Różu też nie widzę. Pozostaje mi neutral, ale nigdy nie miałam z tymi odcieniami do czynienia, więc nie wiem, czy są bardzo "szare". Być może będziesz musiała coś mieszać, może inne wizażanki się wypowiedzą.

Nie mniej jednak goldeny bym od razu odrzuciła, miałam/mam do czynienia z 3ma odcieniami (stopniami "ciemności") i jakoś nie widzę ich u Ciebie.

Edit: sprawdziłam i beige jest dla karnacji z brzoskwiniowo/zółtymi podtonami.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez mi.a Pokaż wiadomość
ja bym Ci poleciła Neutrale! sama mam bardziej złocisty odcień skóry i na początku używałam Goldenów, ale wypróbowałam Neutrala mamy i teraz ten odcień jest moim głównym (choć Goldeny wciąż posiadam i używam zależnie od makijażu/ubioru i pory dnia, bo na niektóre bardziej mi odpowiada), więc Tobie tym bardziej polecam Neutrale. Myślałam, że twarz przy nich będzie szarawa, ale absolutnie taka nie jest, mimo mojego złotego odcienia skóry.
Radzę też wziąć do przetestowania zarówno jaśniejsze, jak i ciemniejsze w różnych formułach, bo wydają mi się zróżnicowane - obecnie używam Light Medium Neutral http://www.lumierecosmetics.com/prod...ral-77-77.html i jest to zdecydowanie jasny odcień, rzekłabym, że nawet jaśniejszy niż (teoretycznie jaśniejszy) Light Golden http://www.lumierecosmetics.com/prod...den-82-78.html (obu używam w formule Cachmere)
Mam nadzieję, że pomogłam (lub namieszałam bardziej )
Dziękuje za pomoc

Testowałam dzisiaj neutrale i to jest toTylko,że zamówiłam lighty i niestety strasznie jasnea formuła ff to w ogóle efekt jak u córki młynarza.Mam też light golden i ten już się lekko odcinał i za złocisty jest.
Czyli muszę zamówić nowe próbki-ciemniejsze tym razem
Sam To Nazwij jest offline Zgłoś do moderatora