2011-08-29, 20:36
|
|
Zadomowienie
|
Prosba o kompleksowa pomoc...
Witam wszystkie wizazanki...
To moj pierwszy wpis w tym dziale wizazu, wiec od razu prosze o wyrozumialosc Prosba dotyczy oglnie rzecz biarac makijazu oraz doboru kosmetykow do mojej cery i typu urody. Zwracam sie z ta prosba do was, bo jakos tak wyszlo ze nigdy nie przwiazywalam duzej uwagi do makijazu, a teraz jak probuje zaglebic sie w ten temat to wydaje on mi sie ciut za bardzo skomlikowany.
Ponizej zamieszczam moje fotki, zeby latwiej bylo wam ocenic i cos doradzic.
Rady jakich potrzebuje:
Oczy
Problem: czesto kiedy maluje oczy, wydaje mi sie ze tego makijazu nie widac, cienie nie trzymaja sie zbyt dlugo, osadzaja sie w rowku nad powieka. Czesto rano mam cienie pod oczami.
1. Jakich kolory beda dobrze sie komponowac z moim typem urody, w jaki sposob je malowac?
2.Czy to prawda ze mam opadajaca powieke i musze je w jakis specjalny sposob malowac?
3. Jakie cienie wybierac, matowe czy blyszczace?
4. Czy brwi lepiej zaakcentowac kredka czy cieniem?
5. Czy pod cienie stosuje sie jakas baze, jesli tak to prosba o podanie jakiejs sprawdzonej.
6. Prosba o podanie jakichs dobrych marek cieni do powiek ze sredniej polki.
7. Jak zakryc cienie pod oczami? Korektor? Czy jakas inna metoda? Jesli korektor, to jaki? Prosze o jakies rekomendacje.
Podklady, pudry
Problem: mam bardzo sucha skore, pracuje nad tym, ale generalnie rzecz biorac to chyba dlugotrwaly proces. Uzywam kremow gleboko nawilzajacych ale nie wiele pomagaja. Staram sie tez uzywac nawilzajacych podkladow. Problem polega na tym ze po nalozeniu podkladu i pudru mam wrazenie ze zamiast wygladzic cere, ukryc troche zmarszczki uwydatniaja sie one jeszcze bardziej.
1. Czy mozna cos zrobic aby troche zredukowac zmarszczki mimiczne przy robieniu makijazu, albo czego nie robic aby ich jeszcze bardziej nie uwydatnic?
2. Uzywam podkladu nawilzajacego z Clinique rozswietlajacego. Czy to dobry pomysl? Gdzies czytalam ze podkladu rozswietlajacego nie powinno sie uzywac na calej twarzy, tylko na poszczegolnych partiach. Czy to prawda, jesli tak to na jakich?
3. Czy przy moim typie urody wskazane jest uzywanie rozu, nigdy go nie stosowalam. Jesli tak to w jakim kolorze i gdzie go nakladac?
Usta:
Pytanie tylko jedno, jakie kolory do mojego typu urody.
Jeszcze mam takie ogolne pytania.
1. Jakie pedzelki do cieni sa niezbedne na poczatek do wykonania porzadnego makijazu, jesli moglybyscie polecic jakas dobra marke w rozsadnej cenie.
2. Przegladajac filmiki w necie zauwazylam ze duzo osob uzywa kosmetykow Mac, czy jest to wg was marka godna polecenia?
Dziekuje wszystkim ktorzy dotrwali do konca, przepraszam ze tak tego duzo, ale makijaz i wiedza na jago temat nie jest moja najmocniejsza strona, a cos mnie ostatnio wzielo zeby ja wreszcie poszerzyc i przede wszystkim wcilic w zycie.
Z gory dziekuje za poswiecony czas i wszelkie porady
Edytowane przez marylka80
Czas edycji: 2011-08-29 o 20:45
|
|
|