2011-08-30, 20:43
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano
Dziewczyny która podaje dzieciowi DICOFLOR???
i w jakim celu?
Nam pediatra zaleciła na zaparcia.
|
ja zmienilam z biogai na ten bo maly mial nieciekawa kupe i pomaga ale dajemy kropelki
Cytat:
Napisane przez kmat
dziewczyny ostatnio pisałam i tyko crazy machine mi odpowiedziała. wiem że się nie udzielam ale brak mi czasu przy dwójce bąbli ale może któraś z was sie zlituje i odpowie na moje pytania
dziewczyny mam pytania o dietę przy karmieniu piersią czy można jeść:
- szynkę surową wędzoną
- łososia surowego wędzonego
- sery pleśniowe
- sery na mleku niepasteryzowanym
w szpitalu położna od laktacji mówiła że jak dziecko skończy miesiąc można pić lampkę wina oczywiście po karmieniu, czy któraś z Was słyszała taka opinię?
|
niestety nic na ten temat nie wiem
Cytat:
Napisane przez agulaaabar
No u nas dopiero 4 tydzień więc za wcześnie na skok. Ale sugeruje sie tym co powiedział Wam pediatra
Musze sie wygadac na temat naszego karmienia sie...kto mnie tak zrozumie jak nie Wy...
Chyba zaczynam mieć coraz mniej pokarmu  chociaż Lili wisi co chwila na cycu, ja chleje herbatki litrami i nic... teraz jeszcze próbuje ściagać po każdym karmieniu ale wyciągne przez 1o min zaledwie parę kropel.... nie wiem już co mam robić 
Dokarmiać ją oczywiście musimy, więc ze dwa razy dziennie dostaje butle (60-90ml)...
Już czasem myśle, żeby dać sobie spokój... przejdziemy na butle, będziemy przynajmniej wiedzieć ile zjadła, kiedy zjadła itd...ale z drugiej str co jej lepszego mogę dać
Co jeszcze mogę zrobić? Cały czas sobie wmawiam że MUSZĘ mieć pokarm.... i BĘDĘ go miała.... wiem, że setki razy pisałyście o sposobach na laktacje.... i jedna rzecz mnie zastanawia.... wiecie że nie miałam żadnego nawału przez ten miesiąc? Pisałyście jak to Was zalewa mleko, macie mega twarde piersi, tryskacie fontannami mleka a u mnie nic takiego nie było.... 
|
wydaje mi sie, ze jezeli nie wyciagasz nic po karmieniu laktatorem, to Lili efektywnie ssie. Jezeli czujesz, ze masz malo pokarmu, przystawiaj jak najczesciej mala i cierpliwosci, laktacja sie pobudzi 
Cytat:
Napisane przez agulaaabar
Wstawiam zdjęcie mojej biedronki,.... Czy to na pewno tylko potówka? wysypana ma całą buzie i głowę co mnie trochę dziwi...
I martwi mnie to nad oczkiem... chociaż słabo na zdjęciu widać... zrobiło jej się to na obydwu, czy to ropiejąca aż tak potówka? czy oznaka alergi pokarmowej? a może początki ciemieniuchy? tylko czemu w tym miejscu ...
|
agula nie chce cie martwic ale to mi na potowki nie wyglada.... obstawiam tradzik ale odstaw mleko na wszelki wypadek. I tak jak pisalam przemywaj kisielem z platkow, mozesz tez mala w tym kapac
Cytat:
Napisane przez Zmalowana
Moje Dziecko od 15 ryczy po szczepieniu. Mam serdecznie dość. Zostawiłam w łóżku i niech ryczy. NIC nie pomaga. Bujanie, noszenie, przytulanie, karmienie, głaskanie, pozytywka. NIC. A moja mama zamiast z nim posiedzieć to sobie wynajduje masę innych zajęć. Doopa.
|
ZMALOWANA ALE PLACZE TAK NON STOP?? To byla szczepionka DTP?? daj mu paracetamol w czopku, wiiesz te szczepionki sa piekielne. Obserwuj go bo jednym z niepozadanym bjawem po zczepieniu jest tzw. nieutulony/nieukojony placz.
http://www.forumpediatryczne.pl/spec...wko-krztuscowi
Co z nerolka?? Nerola melduj sie
Czas edycji: 2011-08-30 o 20:45
|
|
|