Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Siwe włosy, odsiwiacze- wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-08-11, 21:13   #2
Czkasia
Raczkowanie

Re: pierwszy siwy włos...

Nie przejmuj się tym tak, to normalny proces, którego raczej nie da się zatrzymać
Ja skończyłam właśnie 34 latka i też mam, pojedyncze wprawdzie, siwe włoski. Pierwszy zauważyłam też gdzieś tak koło 30-tki buuuuu!!! Z tym, że ja farbuję moje szarobure blondi na trochę cieplejsze kolorki, więc ich tak nie widać
Oczywiście, że stres może mieć wpływ na przyspieszone siwienie (moja babcia po śmierci syna - miał 26 lat - a mojego rzecz jasna ukochanego wujka, było to zresztą już ponad 20 lat temu) posiwiała bardzo, może nie w jedną przysłowiową noc, ale w ciągu ok. miesiąca
Nie wiem za bardzo, czy siwienie jest uwarunkowane genetycznie, w każdym razie w poprzedniej firmie w której pracowałam, miałam kumpla - wtedy 26-27 letniego, który miał CAŁE TABUNY SIWYCH WŁOSÓW. Naprawdę,az się zdziwiłam, gdy go zobaczyłam poraz pierwszy....
Według mnie to albo trzeba się z tym pogodzić albo zacząć delikatnie farbować włoski, ale wyrywać nie radzę hi! hi! bo w końcu będziesz łysa ....
3maj się cieplutko i nie wyskubuj już tych siwych włosin.
Acha, coś sobie jeszcze przypomniałam. Są przecież takie preparaty, które przywracają siwym włosom ich naturalny kolor, ale to chyba trzeba mieć całą łepetynkę siwą.
By the way ktoś cos wie na ten temat!!!
Czkasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując