Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Avene TriAcneal - następca Diacnealu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-31, 20:00   #263
rocknroll
Raczkowanie

Dot.: Triacneal - następca Diacnealu

Witam Wszystkich

Od pewnego czasu poczytuje sobie ten wątek i zaczęłam się zastanawiać nad rozpoczęciu kuracji TriAcnealem. Dodam, że moja cera jest mieszana, lecz mimo moich suchych policzków od czasu do czasu wyskakują mi na nich podskórne pryszcze, dosyć bolesne (w przeciwieństwie to tych w strefie T, które są bardzo malutkie, właściwie to takie zatkane zaskórniki, zaczynające przeradzać sie w krostę - nie wiem czy dobrze to zobrazowałam). Oprócz tego moim problemem są straszne wągry w calutkiej strefie T ;/ Pomyślałam, że Triacneal może mi pomóc.
W ciągu ostatnich kilku dni moja cera pogorszyła sie diametralnie - wyskoczyło mnóstwo podskórnych pryszczy, cera stała się bardziej wrażliwa niż zazwyczaj (przy jakimkolwiek dotknięciu powstaje wielka czerwona plama, nie mówiąc już o myciu twarzy...). Nie zmieniłam nic w swojej pielęgnacji (oczyszczam twarz łagodnymi żelami, nawilżam Cetaphilem, punktowo używam aptecznych kremów - obecnie AcneDermu). Jestem na tyle zdesperowana, ze postanowiłam wydać końcowkę kieszonkowego na ten krem I mam u do Was kilka pytań:

1. Czy wraz z TriAcnealem mogłabym stosować No-Scar? Mam na policzkach dość liczne blizny (m.in. po ospie, tych nieszzcesnych pryszczach, a przede wszytkich niewiadomego pochodzenia "kratery księzycowe"-dokładnie tak wyglądają ), które nie ukrywam nie są zbyt estetyczne (dosłownie CAŁE policzki są pokryte bliznami i tego nie da sie zamaskować ;/ ). jeśli tak, to jak powinnam aplikować te 2 kremy? (na noc) Czy np. najpierw No-Scar, a po x minutach TriAcneal, czy może na odwrót?

2. Czy TriAcneal może zaszkodzić dość wrażliwej skórze? Szczególnie na dotyk, jak wcześniej wspomniałam

3. Jak powinnam stosować Triacneal na policzki? (i czy w ogóle powinnam)? Są suche a mimo to coś się na nich pojawia... ;/

4. Czy rano Cetaphil + krem z filtrem z Sorayi(nawilżający) będą wystarczającym zabezpieczeniem przed szkodliwymi promieniami i wysuszeniem?

Uff, chyba troche za bardzo sie rozpisałam, ale mam nadzieję, że chociaż częściowo pomożecie mi na nurtujące mnie pytania Pozdrawiam Was gorąco!

PS. Nie wiem czy to istotne, ale mam 16 lat.