Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Avene TriAcneal - następca Diacnealu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-08-31, 20:42   #265
BrigitteBardot
Zadomowienie

Dot.: Triacneal - następca Diacnealu

Cytat:
Napisane przez rocknroll Pokaż wiadomość
1. Czy wraz z TriAcnealem mogłabym stosować No-Scar?
Tak, ale nie ma takiej potrzeby, bo Triacneal sam usunie przebarwienia. Trzeba się tylko uzbroić w cierpliwość i stosować filtry, żeby nie zaprzepaścić efektów.

Cytat:
2. Czy TriAcneal może zaszkodzić dość wrażliwej skórze? Szczególnie na dotyk, jak wcześniej wspomniałam
Owszem, może. Zawiera kwasy AHA, które bardzo uwrażliwiają cerę (zwłaszcza naczynkową). Ale nie jest powiedziane, że nie jest dla ciebie. Możesz stosować np. raz na tydzień i obserwować, jak reaguje skóra. Moja rada - na początku kup próbki na allegro.

Cytat:
3. Jak powinnam stosować Triacneal na policzki? (i czy w ogóle powinnam)? Są suche a mimo to coś się na nich pojawia... ;/
Tak, powinien wyciągnąć te zanieczyszczenia, które w kółko ci się pojawiają i jednocześnie złuszczyć suchą skórę. Ale pamiętaj o nawilżaniu czymś, co cię nie zapycha.

Cytat:
4. Czy rano Cetaphil + krem z filtrem z Sorayi(nawilżający) będą wystarczającym zabezpieczeniem przed szkodliwymi promieniami i wysuszeniem?
Które to są kremy? Możesz podać ich skład, dokładniejszą nazwę? Cetaphil może być dobry do nawilżania, ale niekoniecznie rano, przy wrażliwej cerze możesz stosować kombinację:

1 wieczór - Triacneal
2 wieczór - Cetaphil
3 wieczór - Cetaphil
4 wieczór - Triacneal
itd.

Nie mam pojęcia co to za krem z Sorayi, ale jeśli go sprzedają w supermarkecie i nie ma filtra minimum 30, to ja bym odradzała.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez zygcia Pokaż wiadomość
nie znam sie na tym, ale napisze co mi powiedziala moja dermatolog, ktora wg mnie zna sie na rzeczy ...
otoz wg niej calkowita odnowa naskórka trwa 30 dni ..u jednych to przebiega szybciej u innych wolniej, szczegolnie u starych dziadow trwa to dlugo ..tak sie wlasnie wyrazila cokolwiek to mialo znaczyc:P
Jednak zaznaczyla, ze stezenie tych srodkow w triacnealu nie jest duze ..i nie zachodzi calkowita odnowa naskorka bo on calkowicie sie nie zniszczyl ...tak ja przynajmniej zrozumialam
Co wiecej podala mi przyklad, ze w gabinetach w ktorych stosuje sie np. mikrodermabrazje( i jakies inne zabiegi zapomnialam jakie) zawsze informuje sie pacjenta, ze nie nalezy sie opalac na słoncu i w solarium przez tydzien, a przez dwa tygodnie nalezy uzywac kremow z filtrem spf ok 30
Powiem tak - Triacneal to silny środek, stężenie kwasu glikolowego to aż 6%, a retinolu 0,1%. To jest największa ilość retinolu w kremie bez recepty. Ten krem, nieodpowiednio stosowany (bez nawilżania i filtrów) zrobić na twarzy ładną "wylinkę", wysuszyć na wiór i zadziałać fotouczulająco. Aha, przebarwienia często wychodzą po kilku latach.

Na czym twoja dermatolog w ogóle opiera swoje stwierdzenia? Ja miałam różne zabiegi wykonywane w gabinetach i wielokrotnie dostawałam od dermatologów kwasy - żaden ani słowem się nie zająknął o konieczności stosowania filtrów, więc nie wiem skąd się ludziom bierze to "w każdym gabinecie", "zawsze" itd.

Sama zdecydujesz, ale pamiętaj że ostrzegaliśmy.