Podpisywanie umów, obsługa klienta - praca
Jestem typową humanistką, studentką I roku studiów UM na kierunku Pedagogika...
W związku z tym, iż obecnie studiuję w systemie niestacjonarnym, postanowiłam poszukać sobie pracy ( by odciążyć rodziców, którzy płacą mi za czesne )... Szukałam pracy praktycznie przez całe wakacje... Zarobiłam troszkę pieniędzy przy pracach sezonowych, ale na żadną poważniejszą ofertę niestety nie natrafiłam... Jak narazie dopóki nie zdobędę tytułu magistra - na pracę w zawodzie też nie mam co liczyć ( choć i tak nie sądzę że później było łatwo )...
Ostatnio uśmiechnęło się do mnie szczęście w nieszczęściu... Zostałam zaproszona na rozmowę jedną, drugą....i tak zaproponowano mi pracę na stoisku Cyfry + jako dystrybutor .... Na poczatku zgodzilam się, ale teraz tak naprawdę nie wiem co myśleć.... Pieniądze nie są duże - 650zł na umowę zlecenie ( ale ostatecznie lepiej jest mieć te sześć stówek niż nie mieć nic )... W chwili obecnej zaznajamiam się z materiałami informacyjnymi dotyczącymi Cyfry - i o ile jestem się w stanie nauczyć oferty danej TV by przedstawić ją klientowi, o tyle podpisywanie umów to dla mnie czarna "magia".... Te wszystkie promocje, procenty, zniżki, obniżki, dokumenty... są dla mnie przerażające - i zastanawiam się czy juz teraz nie zrezygnować....
Po etapie przyswojenia wszystkich niezbędnych w pracy wiadomości bedzie mnie czekało jeszcze zapoznanie z kierownictwem, gdy przypadnę im do gustu - darmowy tydzień próbny... No a potem dopiero ewentualne zatrudnienie....
Zastanawiam się - czy to tylko dla mnie tego typu praca stanowi pewną trudność.... Boję się swojej niewiedzy.... pomyłki przy podpisywaniu potencjalnych umów... Ba... ja nawet nie potrafię na chwilę obecną przyswoić sobie wszystkich podanych wiadomości ( wiele informacji jest dla mnie nie do końca zrozumiałych ) ...
Wiem, że w życiu nalezy ryzykować.. Wiem też że żadna praca nie jest łatwa....Zastanawiam się tylko czy to wszystko ma sens ( chociaż wizja siedzenia w domu tez mnie nie bawi )....
Napiszcie proszę - czy czy któraś z Was pracowała jako dystrybutor Cyfry +, bądź też na podobnym stanowisku ( podpisywanie umów z klientami itd. ) ? Jakie macie doświadczenia związane z takową pracą ??? jak sobie radziłyście na poczatku ?
|