2011-09-01, 07:03
|
|
|
Przyczajenie
|
kolejne kg na wdze? pomocy!
Witam,
od połowy grudnia 2010 uczęszczam na fitness ... początkowo wyrabiałam sobie kondycję, bo było z nią ciężko ... potem uczestniczyłam w zajęciach oferowanych przez studio ... były to zajęcia fat burner ... ale obecnie ze względu na wakację i mały ruch wszystkie zajęcia są obcięte ... więc ćwiczę w strefie cardio ... głównie orbitrek, rowerek, bieżnia, wave .... na ćwiczenia uczęszczam 3 razy w tygodniu, po średnio godzinie ... najbardziej mnie interesuje zgubienie zbędnych kilogramów na brzuchu, tzw. oponka ... mięście już się wykształciły, bo pod warstwą tłuszczyku czuję je ... ale kilogramy zamiast w dół idą w górę
a co jem ... staram się jesć 4-5 razy dziennie
1 posiłek - około 1h do 1,5h po wstaniu (zazwyczaj po 7 rano - bo od tej godziny pracuję) jest to jakiś owoc i herbata słodzona
2 posiłek - około godziny 10, jest to miks typu : owoc(kiwi, jabłko, banan, brzoskiwinia, nektarynka - w zależności co jest pod ręką) do tego jogurt naturalny2,5%, oraz otręby, płatki żytnie oraz siemię lniane
3 posiełek - około 13 , jest to albo sałatka albo ryba albo 2 kromki chleba z pomidorami i ogórkiem lub innymi warzywami
4 posiłek - obiadokolacja - około 17-18 (w zależności czy jadę na ćwiczenia) - różne potrawy, ale nigdy one nie są tłuste, bo takich nie lubię, a obiad jest zawsze jednodaniowy
5 posiłek - zależy od dnia i humoru , nastawienia, zmęczenia i różnie z tym bywa
posiłki od 1-3 jadam regularnie, takie małe przerwy w pracy, pracę niestety mam siedzącą, cały czas przy komputerze, ale po pracy od 15:30 do 16:30-17 w 3 dni w tygodniu jestem na ćwiczeniach a tak to zawsze się coś znajdzie do zrobienia w domu...
z suplementów używam błonnika oraz asparaginian (ze względu na łapiące mnie skurcze)
normalnie też tabletki antykoncepcyjne, ale to już od ponad 3 lat z minimalną zawartości hormonów
ostatnio robiłam sobie badania i z tarczycą wszystko ok, mam dużo HDL(pod górną normę) i mało LDL(dolna norma)
zatem pytanie co jest nie tak? co nie tak robię?
|
|
|