2011-09-01, 18:32
|
|
Przyczajenie
|
3 razy rozjaśnianie-3 razy farbowanie-wszystko w 25 dni
Cześć Dziewczyny!
Chciałabym wam opowiedzieć całą historię o tym, jak zdewastowałam swoje włosy...
Zaczęło się w lipcu... Mój chłopak wyjechał, a ja chciałam przemienić się w piękną blondynkę (nigdy nie miałam dużo włosów na głowie ale trzymały się jej jak szalone-jak wypadło 10 na dzień to było święto). Włosy farbuję od wielu lat i nigdy nie miałam z nimi żadnych problemów. Od ponad roku rozjaśniałam sobie końcówki i wyglądało naprawdę zjawiskowo Niestety najgorsze jest to jak się już ma coś naprawdę super i chce się zrobić z tego coś jeszcze lepszego. Można wtedy przekombinować...a moja mama powtarzała "Nie rób tego. Masz piękne włosy." Tak właściwie to wszyscy to mówili...początkiem lipca, ok 11-stego, wybrałam się do Fryzjerki. Włosy wyszły fajne. Jak już wspomniałam wcześniej miałam rozjaśniane końcówki więc fryzjerka naniosla mi cieniutkie pasemka aż do połowy cieniowania...Nie wypadały, były błyszczące i lsniące. Kiedy jednak toner się zmył coś minie pasowało wiec tydzień po pasemkach kupiłam farbe z Loreal'a "superrozjaśniacący blond" I gdybym poprzestała na tym byłabym dzisiaj "superszczesliwa"...a le przecież to nie w moim stylu...więc! Był PONIEDZIAŁEK. Poszłam do sklepu i popełniłam najgorszy błąd w moim życiu! Kupiłam rozjaśniacz "blond" ten z syossa...Przed farbowaniem miałam takie dziwne przeczucia typu "może jednak nie..." ale pomyślałam "raz się żyje" i POŻYŁAM RAZ! Matko Boska...płacz i zgrzytanie zębów...to sie stało tak szybko...włosy miałam w odcieniu żółto-czerwono-pomarańczowej marchewki. Odrzuciło mnie momentalnie od lustra. Mama miała racje...Moje włosy przed tym farbowanie były cudowne! jaka ja byłam głupia...Nie przespałam nocy. Byłam tak zdenerwowana, że zbierało mi się na wymioty...Ponadto, to było 6 dni przed wyjazdem do mojego chłopaka. Powtarzałam sobie "Po co?!" WTOREK...Na drugi dzień pojechałam do Rossmanna i znowu nie posłuchałam mamy...uparłam sie na ten blond, (przynajmniej ciemny) ona jasny brąz. Włosy były ciągle w niezłej kondycji. Wiec kupiłam farbę z Loreal'a "ciemny blond". Błąd ...to kolor naturalny, który zawiera w sobie dużo zielonego pigmentu i...moje włosy miały zielona poświatę w zimnym świetle i przy robieniu zdjęć z lampą błyskową...Nie pamiętam żebym tyle przeklinała, płakała i dramatyzowała. Starałam się ich nie myć bo nasłuchałam się o tym, że szybko stracą kolor. To była prawda. Kupiłam farbę na wyjazd ale użyłam jej w PIĄTEK (ciemny blond). Przeczytałam gdzieś, że za którymś razem farba złapie tak jak powinna. Nieprawda. Wyjechałam...Starałam się nie myśleć o tym, że moje włosy zaczęły strasznie wypadać. Wypadało lekko ponad 200 dziennie...Po powrocie z wakacji (po tygodniu) kupiłam ciemny brąz z Garnier'a i pofarbowałam włosy...Wyszło czarne... Związywałam je bo nawet nie chciałam na nie patrzeć...wiedziałam, że to się wypłucze ale czarny kask mnie przerażał. Mamy 1 września. Włosy wypadały mi garściami od trzeciego farbowania. W zeszłym miesiącu to było apogeum...Doliczyłam się nie raz ponad 600 włosów dziennie. Jakiś czas temu zauważyłam nawet, że mam potwornie rzadkie włosy z prześwitami. Bałam się, ze wylysieję...Mam całą serię RADICAL, Biovax L'biotica i Seboravit. Biorę Silice i Belisse. Magnezy, żelaza i inne pierdoły. Wczoraj natarłam głowę Seboravit'em. w trakcie dnia wypadlo mi tylko kilka włosów ...Dzisiaj podczas czesania rano jakieś 5, a wieczorem ok 10. Nie wiem czy coś z tego zaczęło działać czy to ten Seboravit (ma wyciąg z rzodkwi, łopianu, tataraku, prowitaminy i jakieś inne cudowne składniki). Nie chce mi się wierzyć, ze tak pomógł... Jednak muszę zapytać...Czy to możliwe??? Przedwczoraj wyczesałam jeszcze kilka porządnych peruk...Dowiedziałam sie jeszcze od kolezanki o leku o nazwie "GELACET". Ponoć niezwykle skuteczny...
Teraz moje pytanie. Na tym Seboravicie jest napisane żeby to wcierać co dwa dni. Czy coś się stanie jeśli będę tego używać codziennie?
Edytowane przez kremzwampira
Czas edycji: 2011-09-01 o 18:36
|
|
|