|
Dot.: etorebki szybko nie kupię, bo etorebka ma klientki w... nosie! cz..30
Cytat:
Napisane przez farfalla
przepraszam ale mnie tym rozbroiłaś  większość dzieci w liceum (nie mówię że wszyscy żeby nie było!) to cały czasdzieci ... ja nie mówię że ja jestem dorosła i nie mam się za taką ani nie mam zamiaru się wywyższać ... ale nie mów mi że do szkoły średniej chodzą "dorośli ludzie"
i Kali wszystko zależy od podejścia z perspektywy czasu moje liceum mimo że wtedy lekko nie było stwierdzam że było .. niczym wielkim  ale wszystko zmienia się z upływem czasu i zmianą sytuacji . Na każdym etapie życia są problemy odpowiednie do wieku 
|
Ja uważam że 20letni człowiek to osoba dorosła która jest odpowiedzialna za swoje czyny. Osoba która powinna być samodzielna. Osoba która powinna się zachowywać jak na swój wiek przystało.
W mojej szkole jest na prawdę dużo takich osób. Widać to po ich zachowaniu, sposobie wyrażania się a nawet po kulturze osobistej. Więc jak widać nawet w szkole średniej można być dorosłym .
Ja po upływie czasu stwierdzam że nawet gimnazjum było dla mnie ciężkie. Może nie koniecznie nauka (choć czasem też) ale atmosfera rodzinna. I wiem że w tym okresie stałam się samodzielna, odpowiedzialna i dojrzała (nie dorosła!).
Z ostatnim zdaniem się nie zgodzę . Gdy moje koleżanki wiodły spokojne, "młodzieżowe" życie ja musiałam stawiać czoła problemom które przerastały mój wiek.
|