Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - etorebki szybko nie kupię, bo etorebka ma klientki w... nosie! cz..30
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-01, 20:55   #3354
kali765
Zakorzenienie

Dot.: etorebki szybko nie kupię, bo etorebka ma klientki w... nosie! cz..30

Cytat:
Napisane przez farfalla Pokaż wiadomość
przepraszam ale mnie tym rozbroiłaś większość dzieci w liceum (nie mówię że wszyscy żeby nie było!) to cały czasdzieci ... ja nie mówię że ja jestem dorosła i nie mam się za taką ani nie mam zamiaru się wywyższać ... ale nie mów mi że do szkoły średniej chodzą "dorośli ludzie"

i Kali wszystko zależy od podejścia z perspektywy czasu moje liceum mimo że wtedy lekko nie było stwierdzam że było .. niczym wielkim ale wszystko zmienia się z upływem czasu i zmianą sytuacji . Na każdym etapie życia są problemy odpowiednie do wieku
Ja uważam że 20letni człowiek to osoba dorosła która jest odpowiedzialna za swoje czyny. Osoba która powinna być samodzielna. Osoba która powinna się zachowywać jak na swój wiek przystało.
W mojej szkole jest na prawdę dużo takich osób. Widać to po ich zachowaniu, sposobie wyrażania się a nawet po kulturze osobistej. Więc jak widać nawet w szkole średniej można być dorosłym .

Ja po upływie czasu stwierdzam że nawet gimnazjum było dla mnie ciężkie. Może nie koniecznie nauka (choć czasem też) ale atmosfera rodzinna. I wiem że w tym okresie stałam się samodzielna, odpowiedzialna i dojrzała (nie dorosła!).
Z ostatnim zdaniem się nie zgodzę . Gdy moje koleżanki wiodły spokojne, "młodzieżowe" życie ja musiałam stawiać czoła problemom które przerastały mój wiek.