Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-01, 21:21   #1210
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Uff... Jak dobrze, że tak mało dziś pisałyście, bo dopiero teraz mam pierwszą chwilę, kiedy mogłam do komputera usiąść Tzn. wcześniej kilka razy usiłowałam i już "witałam się z gąską", ale pewien miły, młody człowiek za każdym razem miał inny pomysł na zagospodarowanie maminego czasu
A człowiek ów miał dziś swój pierwszy marudny dzień Wreszcie wiem, ja brzmi płacz noworodka Jeść chciała co 2 godziny, a jak nie jeść to ssać i się tulić. A że ja nie chcę mu dawać piersi w celach innych niż konsumpcyjne, to miałam nie lada wyzwanie, jak ukoić tę małą kupkę nieszczęścia Zmęczona więc jestem solidnie, ale i tak cała happy

Była też u nad położna, ale jakoś średnio przypadła mi do gustu. Nie podobają misię niektóre jej poglądy i metody pielęgnacyjne, ale oczywiście grzecznie wysłuchałam i potulnie przytakiwałam, a i tak będziemy robić swoje
Małego nie ważyła, tylko na oko powiedział że wg niej powinien mieć już wagę urodzeniową, czyli +/- 2900g. Ale że jestem ciekawa, jak to jest w rzeczywistości, to jutro rano mamy do niej podjechać i nam zważy malucha

Dzięki za odpowiedzi w sprawie hemoroidów. Leki kupione, wojna zaczęta

Coś jeszcze miałam napisać... Aha - moja macica już całkowicie obkurczona, jak przed ciążą

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
wczoraj zostalismy wypuszczeni juz ze szpitala, bo Jas ma sie dobrze, jest zdrowiutki,ladnie je i przybiera na wadze. ze mna tez calkiem fajnie moge prawie biegac skakac itd. choc jeszcz mnie przed wyjsciem podlaczyli pod kroplowe z potasem bo wynik nieciekawy, kazali mu duzo odpoczywac

a teraz musze was prosic o rade
*jestem w trakcie nawalu pokarmowego, poki co jas bardzo ladnie ssie i chyba nie powinnam sie martwic ale radzicie masowac piersi? czy sciagac troche laktatorem przed karmieniem?
*ile trwa taki nawal?
*czym wycieracie pupe przy przewijaniu? jesli chusteczki,to czy dzieciaczki nie maja podraznien?
Teliczku, witajcie!!! Ale na Ciebie czekałam
Po kolei:
- Jaś cudny
- brawa za hart ducha i optymizm
- ucałowania dla padniętego małżonka ...
- ... i dla cudnej szafy, która śni mi się po nocach

A co do pytań :
- u mnie nawał trwał 2 dni,
- chusteczkami pupę wycieram, a raz na jakiś czas wodą, ale to rzadko. Podrażnień jak na razie (czyli po całych 2,5 tyg życia) BRAK
- bodziaka zakładam na pępek i niczym się nie przejmuję. Zresztą ja go też moczę na całego w kąpieli, kładę dziecko na brzuchu od pierwszego dnia itp

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Wczoraj o 8:30 mieliśmy szczepienia. Szczepiliśmy 6w1 + pneumokoki. Na szczepieniu nie było tak źle, Dominik płakał tylko przy wstrzykiwaniu szczepionki, ale potem szybciutko się w ramionach mamusi uspokoił, był bardzo dzielny
Oj, to ciężki dzień za Wami Ale szczepienia to na szczęście tylko kilkurazowa przeprawa i maluchy szybko zapominają

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Kupujemy wiaderko Ciekawe czy się Domkowi spodoba Ciekawe czy tam w ogóle wejdzie grubasek hehe
Nie ma innej opcji
A waga Domka robi wrażenie Chyba nam się w wątku na prowadzenie wysuwa

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Moje dziecko obdarzyło mnie właśnie swoim pierwszym bezzębnym świadomym uśmiechem i to dwa razy pod rząd!
O rany, ale to musi być uczucie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
4. czy wszsytkie dzieci maja lekko krzywe nozki w lydkach???
Mój ma krzywe i chude. Jak jego tata

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
My dzisiaj po szczepieniu - Karolcia nie płakała a tak sie bałam. Teraz tylko je i śpi. Jutro usg bioderek - oby wszystko było w porządku.
Zabieram sie za prasowanie ...
No to gratulacje dla obu dzielny pań

No i wczoraj wieczorek zaczęłam tworzyć opis porodu. Chciałam skończyć dziś w dzień ale nie dało rady Ale może przed następnym wątkiem zdążę

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-09-01 o 21:23
brumek jest offline Zgłoś do moderatora