2011-09-02, 01:23
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mieszkanie - co zrobić?
Cytat:
Napisane przez inc0rrect
bez przesady, schować dumę do kieszeni i wziąść te kilka stów, w dodatku to matka - ma obowiązek zapewnić Ci start w życiu, powinnaś od niej kupna mieszkania na starcik oczekiwać, a Ty nie chcesz wziąść 3 stów?
|

Cytat:
Napisane przez sine.ira
A co się tak oburzacie ?  Gdybym wiedziała, że mam jakiekolwiek szanse, to też bym oczekiwała mieszkanka na starcie od starych. A że wiedziałam jaka sytuacja to od razu pożegnałam płonne nadzieje.
Fajnie mają ci, co ich rodzice uważają za obowiązek ułatwienie im startu w dorosłość za pomocą mieszkania. Znam takich - szkoda, że nie mam już szans na adopcję
Autorko wątku, po pierwsze gratuluję zdobycia odpowiedniej pracy  A po drugie, skoro mama chce Ci pomóc to korzystaj, odkujesz się, to podziękujesz mamie za pomoc i dasz sobie radę sama. Po to są rodzice, żeby pomagać na początku samotnie walczącym dzieciakom 
|
tak, ale wiecej osób bierze kredyty i samemu sie dorabia
Cytat:
Napisane przez _chocolate
No właśnie  Nie wiem, czemu ten jeden post wywołał takie oburzenie  Nie mało jest osób, które dostają od rodziców mieszkanie i nie mają problemów, czy brać czy nie 
|
nie wiem czy nie mało. Ja dostałam bo jestem jedynaczką, ale powiem szczerze,że wiele osób tak nie ma i dają radę. Niektórzy maja honor i nir wezmą jeśli rodzice potrzebują pieniedzy np na leki (tak, jak mama autorki)
NIKT NIE MA OBOWIĄZKU NICZEGO ZAPEWNIAĆ
Autorko : a nie taniej Ci wyjdzie mieszkanie 2-pokojowe z współlokatorem?
|
|
|
|