Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Warunki akademickie a pogorszenie cery?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-02, 14:42   #7
zywieczdroj
Zakorzenienie

Dot.: Warunki akademickie a pogorszenie cery?

Cytat:
Napisane przez klaudia_23 Pokaż wiadomość
Witaj, ja również leczę trądzik od ponad 8 lat. Obecnie wyglądam tak że jestem bardzo zadowolona i nie muszę nakładać podkładu aby gdzieś wyjść. Odpowiednia pielęgnacja nie przynosiła u mnie efektów. Dermokosmetyki z apteki całkiem drogie również nie pomagały. Stosuje już 6 tydzień Zineryt i to najlepszy antybiotyk do smarowania jaki w życiu miałam. Mi bardzo pomógł. Polecam. Ja kupiłam bez recepty, byłam tak przygnębiona swoim wyglądem że zaryzykowałam i nie żałuję. Wcześniej chodziłam do dermatologa ale nie wyleczył mnie..

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

a brałaś kiedyś tabletki antykoncepcyjne o działaniu antyandrogennym? Gdy ktoś ma za dużo androgenów może wystąpić trądzik. Najlepiej porozmawiać z ginekologiem na ten temat.
Stosowałam Zineryt doustnie. Brałam jakieś 4 lata temu przez rok syndi i poprawa była, ale po odstawieniu znowu wszystko wróciło. Od tamtego czasu nie brałam żadnych hormonów i tabletek anty.
Jestem załamana. Chucham i dmucham na tą cerę, a ona z dnia na dzień wygląda coraz gorzej. Poszłabym do dermatologa, ale to walka z wiatrakami. Nabrałam się już tylu leków i jak ktoś opisuje jakie maści stosował i antybiotyki to ja to wszystko już miałam. Oprócz izoteku oczywiście. Zrezygnuję chyba z tego wesela. Mam dość. Od dawna nie spotkałam nikogo kto by w tym wieku miał taką masakrę na twarzy :/
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując