Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Humanistka a konieczna do życia matmeatyka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-02, 19:36   #5
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Humanistka a konieczna do życia matmeatyka

Cytat:
Napisane przez sorrel Pokaż wiadomość
Otóż, jestem w gimnazjum.
Może to śmiesznie zabrzmi, ale mój problem polega chyba bardziej na psychicznych aspektach, czy jak to nazwać. Jestem humanistką i nigdy się nie kleiłam do matmy, fizyki czy chemii. Starałam się, w podstawówce ocena 5. Nie jest tak, że nie umiem nic. Owszem, trochę umiem, ale mam małą sprawność np. rachunków w pamięci, wolno się uczę matematyki, często moje oceny nie oddają mojej wiedzy i choć się staram, po prostu nie ogarniam tematów. Psychicznie strasznie sie z tym męczę, ciągle o tym myślę, bo moja klasa jest b.dobra ze ścisłych... przed każdą lekcją się stresuje. Ostatnio moją nauczycielką była osoba mało wymagająca, poprawiać mogłam nawet 3. Teraz - kobieta jest że tak powiem mroczna, nie można poprawiać żadnych ocen [taki program]. Boję się, jak to będzie. Może macie jakies pomysły na poszerzenie sprawności, umiejętności, nie chodzi mi o wykucie wzorów, ale o umiejętność, praktyczną wiedzę... nie koniecznie korepetytor... może jakiś dyskretniejszy sposób?
Z góry dzięki.
samodzielne rozwiazywanie zadan ze zbiorow.
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując