Farmakologia przy bulimii
Witajcie dziewczyny.
Od jakiegoś czasu chodzę na terapię moim problemem jest bulimia. Niestety coś czuję, że te terapie nie wiele mi pomogą i chciałabym zacząć brać jakis antydepresant. Moim problemem jest nie tylko bulimia ale i depresja. Na depresję i nerwicę lekową chorowałam już jako 12 letnia dziewczynka, byłam również wtedy hospitalizowana, brałam wtedy leki Relanium, fevarin i amizepin. Wszystkie moje problemy zaczęły się po śmierci mojego brata. Depresja ujawnia się raz na jakiś czas, przyznam szczerze, że tak fatalnie już się dawno nie czułam teraz jeszcze doszła ta bulimia..
Czytałam wiele o lekach stosowanych przy bulimii są to leki zawierające fluoksetyne a więc Prozac, Seronil, Deprexetin, Bioxetin. Czy któraś z was brała taki lek? Czy w połączeniu z terapią taki lek może pomóc? Czytałam na innych forach, że wielu dziewczynom chorującym na bulimię pomógł np. seronil szczególnie obniżył im apetyt co spowodowało rzadsze napady a na tym głównie mi zależy. Powiem wam, że u mnie z dnia na dzień jest coraz gorzej i chciałabym zacząć jakiś lek, choćby na poprawę nastroju. Chce wrócić w końcu do życia
|