2011-09-03, 16:02
|
|
Raczkowanie
|
Nie lubię jeść..
Cześć dziewczyny,
Nie wiem czy dobrze umieściłam ten wątek, jeśli nie to z góry przepraszam 
Przechodząc do tematu: Od zawsze byłam niejadkiem. W domu, w przedszkolu, w szkole - wszędzie wmuszano we mnie jedzenie, przez to zapewne nigdy nie kojarzyło mi się specjalnie dobrze 
Bardzo mało jest rzeczy które faktycznie mi smakują. Nieważne czy ugotuję sobie sama tak jak mi najbardziej pasuje, czy idę do jakiejś restauracji, jedzenie nie sprawia mi żadnej przyjemności (co innego przyrządzenie go dla kogoś - bo paradoksalnie gotować bardzo lubię).
Ostatnio mam bardzo nerwowy okres w życiu. Zaczęłam właśnie klasę maturalną, kilka miesięcy temu zmarła moja mama, mam mnóstwo nowych obowiązków na głowie, i chyba przez stres przestałam w ogóle jeść Jeśli uda mi się w siebie wmusić choćby jedną kanapkę czy jakiś jogurt to jest wielki sukces. W tej chwili przy wzroście 161 ważę 47, ale ta liczba ciągle leci w dół.. Próbowałam ratować się niezdrowym jedzeniem, tuczącym, które zwykle przychodziło mi łatwiej: pizza, mcdonald, te sprawy. Ale to już sie nie sprawdza. Nie mogę patrzeć na żaden posiłek. Choćbym była głodna, wystarczy jeden kęs żeby ten głód zabić.. Drugi już powoduje że robi mi się niedobrze
Co mam zrobić? Nie mogę już bardziej chudnąć Mam bardzo niskie cisnienie, jeśli waga spadnie znów zacznę omdlewać i być bardzo osłabiona. Jak przekonać się do jedzenia?
Pomocy
|
|
|