Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sposoby Japonek na piękną cerę.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-04, 04:21   #3485
Isobe
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Isobe
Dot.: Sposoby Japonek na piękną cerę.

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
Chodzi mi o ujednolicenie cery,redukcję niewielkich przebarwień.
Macie jakieś typy dziewczyny?
A niejednolity kolor cery to z jakiego powodu: naczynka czy niespodzianki posłoneczne? Bo jeśli to pierwsze, to wśród azjatckich kosmetyków powodzenia nie wróżę, jeśli to drugie - ilość produktów wybielających (usuwajacych przebarwienia) przyprawia w Jp o zawrót głowy.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Bruja Pokaż wiadomość
Czy to nie jest coś podobnego do neutrogena wave?
Bo tak patrzę na te obrazki i nie mogę dojrzeć, czy się tam coś nakłada na toto przed użyciem na twarzy, ale na pierwszy rzut oka wygląda podobnie.
Tutaj strona neutrogeny a tu opinie z KWC.
Och nie, to komletnie co innego! (swoja drogą na "toto" z neutrogeny w życiu bym się nie skusiła - ki czort?). Znalazłam manual do tego mojego urządzenia w internecie, po angielsku. Tylko nie wiem, jak go tu załączyć, to dokument pdf... Coś wymyślę, bo z tej instrukcji wynika, po co "toto " w ogóle jest i nie musiałabym sie rozpisywać. Może same spróbujecie?
Owego pdf-a z poniższej strony można otworzyć. Jest on ukryty pod klawiszem z czerwona strzałaką (na prawo od zdjecia produktu) http://translate.google.co.jp/transl...ex.html&anno=2
Uwaga! Wersja anglojezyczna zaczyna sie od str.36 bodajże... Jeśli link przekieruje do strony głównej (nie wiem czemu tak sie robi, skoro ja wklejam link z dalszych stron?) należy kliknąć na drugą pozycję (po strzałce) od góry , w prostokątnej, pionowej ramce widocznej z prawej strony ekranu (pod głównym zdjęciem) . Tam jest napisane "instrukcja dla uzytkownika". I wtedy traficie do strony z tym klawiszem i czerwona strzałką. Albo po prostu zastosujcie google translate i to Was doprowadzi

Ale tak ogólnie: używa sie tego urządzenia z wacikami (jakimikolwiek) lub bez - zależnie od funkcji z jakiej się korzysta. Żadnych dodatkowych specjalnych kosmetyków też nie trzeba kupować, bo hada crie działa z tym, co kto lubi i co normalnie używa. Generalnie chodzi tu o działanie jonów dodatnich i ujemnych, które wspomagają wiele procesów (oczyszczania, wchłaniania itd), za czym idzie - również działanie stosowanych kosmetyków. Taka domowa jonoforeza, dodatkowo z masażem. Urzadzenie niezbyt tanie, można kupić min na Amazonie, na Rakuten i innych sprzedawców japońskich. Google pomoże
Są też dostępne tańsze urządzenai, np. do samego oczyszczania, jak np. to: http://www.mihokoshop.com/product/1280?m=151
( w dole strony jest opis po ang.)
Niektóre z podobnych urządzeń stosuja także laser, w celu usuwania włosków, przebarwien itd. Ale jony też na przebarwienia podobno działają, choć tej zasady nie umiem wyjaśnić.
O , a tu podobne cudo innego producenta: (strona po ang.)
http://www.ya-man.com/export/product...hitesonic.html

Edytowane przez Isobe
Czas edycji: 2011-09-04 o 04:26
Isobe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując