|
Dot.: Aborcja- co o tym sądzicie ?
Cytat:
Napisane przez manymanyways
whitechocolateraspberry, weź pod uwagę że nie każdy mieszka w Polsce  mieszkam za granicą gdzie aborcja jest legalna, co wiecej tansza niż spirala miedziana, jak już dyskutujemy co się bardziej opłaca finansowo.
Chatul, niby to dużo, ale jednak niezbyt. Sama wiesz, bo się udzielałaś w moim wątku (czy to "Doradźcie mi proszę antykoncepcję", czy to tym o spirali). mi zostają jedynie gumy i npr. Ale nawet, jakby mi odpukać poszła gumka w dniu teoretycznie niepłodnym, to na pewno nie zdecydowałabym się urodzic. Mogłam się lepiej zabezpieczać? Nie, nie mogłam.
|
Czego nie chciałabyś urodzić, gdyby poszła Ci gumka w dniu teoretycznie niepłodnym bo nie rozumiem sensu tego zdania? Jeśli umiałabyś obliczać dni płodne/niepłodne i gumka w dniu niepłodnym by Ci poszła, to w ciążę byś nie zaszła, także nie bardzo rozumiem sens stwierdzenia, że nie zdecydowałabyś się urodzić...
A jeśli mieszkasz w kraju gdzie aborcja jest legalna, to jaki masz problem bo nie rozumiem? Chyba nie musisz protestować przeciwko zakazom aborcji?