2011-09-05, 17:55
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mi wogóle potrzebne jest to drogie wesele?
Cytat:
Napisane przez paskudas
Witam na tej części forum  jestem bardziej czytająca niż udzielająca się ale wiem, że potraficie dobrze doradzić...
Jesteśmy na etapie pozaręczynowym+ wstępne planowanie. Rodzice napalili się już na wielką imprezę. A wielka impreza to wielkie pieniądze. Ja też zawsze marzyłam o pięknym ślubie, eleganckim weselu...ale..
Ale jak sobie policzyłam ile to wszystko ma kosztować (oczywiście rodzice twierdzą, że wesele robią rodzice i ja miałabym płacić tylko za swoją kreację) to mi ręce opadły. I pomyślałam, że przecież te 20tys można dołożyć do jakiejś małej kawalerki, a my na weselu nigdy tyle nie zbierzemy (sorki za materialistyczne podejście)! Dziś mnie naszła taka myśl..
I nie wiem czego chcę. Nie wiem czy uda mi się to przeforsować u rodziców (oboje z narzeczonym jesteśmy najstarsi i rodzice strasznie się wczuli)...
Od początku wiedziałyście, że tego i tylko tego chcecie?? 
|
witam. ja uwazam ze 20tys. za wesele to nie duzo. my mniej wiecej tyle zapłacimy za całosc i jakos specjalnie nie nadszarpnie to naszego budżetu. Zaznaczam że oboje mamy około 30 lat,pracujemy, zarabiamy i wiekszość pieniedzy na wesele to nasze oszczedności a nie rodziców.
|
|
|