2011-09-05, 21:01
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin
My pielęgnację w SR będziemy mieć dopiero w przyszłym tygodniu, ale sięgnęłam po stary nr M jak Mama- parę mcy temu był art o kąpieli i nowych zaleceniach i o pielęgnacji pępka piszą tak:
"Nowością jest zalecanie, aby myć kikut pępowiny gazikiem zwilżonym w czystej wodzie. potem trzeba go osuszyć i zostawić na chwilę, aż wyschnie. Brzeg pieluszki trzeba wywijać tak, aby pępowina była odkryta (dostęp powietrza goi ranę). Unikaj smarowania kikuta alkoholem, gencjanę czy jodyną (tak robiono jeszcze do niedawna)".
No i jeszcze że jak w czasie kąpieli się zamoczy to nic strasznego- osuszyć i tyle.
Mam nadzieję, że pomogłam 
|
tutaj wlasnie tak sie pielegnuje pepuszek...
Przemywac przegotowana ostudzona woda i zostawiac do osuszenia..
i tez wlasnie nawet nie mowia zeby zbytnio uwazac przy kapieli..
jak sie zamoczy to osuszyc
Alanowi tak wlasnie dbalam o pepuszek i nic mu sie nie dzialo i ladnie odpadl ale nie pamietam po jakim czasie
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin
Mamo... 
Tak to plastycznie opisałaś, że jak sobie wyobraziłam, to faktycznie jak jakaś maciora się poczułam 
|
hihihi 
No niestety ale tak to jest..
Lepiej w sumie o tym chyba wiedziec niz pozniej byc zszokowanym
Cytat:
Napisane przez archinta
A j
Pesteczko- 3maj się kochana
Sisku- jak się czujesz???
Coś wiemy jak Lau minęła podróż??? Nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego i chyba nie dam rady bo padam już na pyszczek
|
Wlasnie ciekawe jak tam Lau...?
|
|
|