2011-09-08, 12:10
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
Napisane przez karolca
Ja mogę nie spać całą dobę  Miło jest spotkać osobę o podobnych dolegliwościach
Witaj w naszym gronie 
(jeśli chcesz być dopisana do listy, napis PW do szajajaby)
|
nawet wizytę mamy tego samego dnia prawodpodobnie dziś idę na USG, a potem właśnie 5 października
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------
Cytat:
Napisane przez monika83
Ja się własnie zapisałam na usg, dopiero na 28 wrzesnia, bedzie wtedy drugi dzien 12 tygodnia. Powiedzcie mi, bo wszedzie jest info, ze to usg 11-13 tydzien. Czy chodzi o rozpoczety 11, czy zakonczony?
Ja jestem z Warszawy  Jak na razie chodze prywatnie (mam pakiet z pracy), ale chyba zmienię lekarza b nie jestem zadowolona. Nie widziallam wczesniej tego programu Zmija, krozystasz z tego? Ja mam pewne obawy jesli chodzio Inflancka, znalazlam duzo niepochlebnych opinii o tym szpitalu.
|
Ten program jest teraz w wielu warszawskich szpitalach, przychodniach. Ja rzeczywiście jestem na Inflanckiej i tam chciałabym rodzic. Trafiłam na super lekarza (po wcześniejszym wywiadzie oczywiście) i jak na razie jestem zadowolona. Opinii jest mnóstwo o każdym ze szpitali (i pozytywnych i negatywnych), rozmawiałam też na ten temat z wieloma położnymi - nigdzie nie jest niestety idealnie. Czytałam wypowiedź anagat o standardach w Irlandii i aż żal ściska że u nas tak nie ma..
Plusy Inflanckiej sa takie, że nie pobierają opłat - za znieczulenie (choc nie wiem czy skorzystam) czy poród rodzinny, poza tym wszystkie sale porodowe sa pojedyncze - to też mnie przekonuje. A dowiedziałam się że jest sporo dobrych lekarzy i położnych, ale jak wiadomo nic nigdy nie da nam gwarancji.. Myślałam też o Żelaznej, ale tam jak dla mnie gorzej z dojazdem i dośc drogo.
|
|
|