Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-09, 22:03   #2249
Stapelka
Rozeznanie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Meldujemy się, żebyście nas nie wyrzuciły z wątku czytam na bieżąco ale co chcę komuś odpowiedzieć to już dawno po temacie

Zuzanka kończy jutro 2 miesiące. We wtorek idziemy w końcu na szczepienie. Szczepie 6w1 - pediatra powiedziała, że nie jest to złe wiecej dawek WZW. Na pneumo i meningo na razie nie szczepie, może jak skończy rok. Rota tez nam wszyscy odradzają. Organizm dobrze sobie z tym radzi choć oczywiście wizyta w szpitalu nie jest niczym miłym. A chorują zarówno dzieci szczepione i niesczepione. Mówiła nam to nawet pediatra na SR. Za to będę negocjować z pediatrą szczepienie w systemie 3miesiąć, 5 a potem 13 - jest tak w ulotce szczepionki i jest to o jedną dawkę szczepień mniej. Pewnie się nie zgodzi ze względu na sanepid ale spróbuję powalczyć.

Brumek - Zuza przybiera 230g na tydzień, to też dużo i żadnych problemów z brzuchem nie ma, więc wydaje mi się, że to nie reguła.

Odnośnie chustowania - my chustujemy w domu i na spacerach, łącznie z 5h dziennie. Zuzanka super się uspokaja i albo śpi albo ogląda świat.
Kupiłam taką bluzę polar z wycięciem na malucha w chuście i kapturkiem dla niego - cudo jeszcze musze pomyśleć o jakiejś kurtce na deszcz.

Też mi się marzy przespana noc. Zuzka zasypia ok 20 potem się budzi ok 1 a potem już co 2h. Nie mam co narzekać bo od 1 śpi ze mną i karmimy się na leżąco i półśpiąco ale trochę czuję sie zmęczona.

Zaczęłam zażywać Azalię.. i po 2 tygodniach zrezygnowałam. Zaczęłam tak krwawić, że po 6 tyg krwawienia połogowego i tych 2 na pigułkach bałam się że anemii dostanę. poza tym jakoś psychicznie nie bardzo się czułam i muliło mnie. Więc dopóki karmię to jakoś się przemęczymy a wrócę do swoich piguł jak skończę.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora