Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Przez żołądek do serca - czyli wszystko dla początkujacych kucharek
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-11, 21:14   #324
Cindy28
Lux Mundi
 
Avatar Cindy28
 
Zarejestrowany: 2007-11
Lokalizacja: Kyoto ;D
Wiadomości: 13 603
Dot.: Przez żołądek do serca - czyli wszystko dla początkujacych kucharek

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Macie jakiś przepis na gulasz? Mam mięso wieprzowe, paprykę i kukurydzę.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Smażę właśnie rybę na margarynie, bo olej mi się skończył. Mam nadzieję, że będzie ok.

Mięsko pokroić w większą kostkę i ugotować w wodzie z dodatkiem : cebula- raz , sól, pieprz, dwa liście laurowe, 2-3 ziarenka angielskie, majeranek. Następnie przy końcowej fazie zagęścić [ja robię to agarem- w tradycyjnej kuchni śmietana bądź mąka] i dodać pokrojoną paprykę- gotować przez chwilę żeby zmiękła, ale się nie rozciapała następnie dorzucić kukurydzę i gotować minutkę, żeby wszystkie składniki były gorące Do tego kasza gryczana bądź kuskus i finito

Rybka na margarynie zazwyczaj się przypala, ale mam nadzieję, że Tobie wyjdzie pyszna

***
Aaa- zapomniałam dodać
W dobie zwierząt pasionych sterydami i całym tym shitem zanim zrobię gulasz, sos, zupę -cokolwiek, najpierw obgotowuję mięso, wylewam wodę z tym obleśnym szumem , myję garnek, mięso i dopiero nalewam właściwej wody, dodaje przyprawy i robię co było w zamyśle Poza tym podstawą są przyprawy- dobre gatunkowo, bez chemii, które wydobywają i nadają potrawom smaku i charakteru
__________________
"Nie ma czasu na całowanie
niewłaściwych chłopców"...

Edytowane przez Cindy28
Czas edycji: 2011-09-11 o 21:24
Cindy28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując