Dot.: Sprzęty AGD (lodówka, kuchenka, pralka, zmywarka,okap) - porady, opinie
Cytat:
Napisane przez agabil1
(...)
na przelew musiałam czekać do wtorku do godz.14:30. Oczywiście nic nie doszło. Dlatego też wysłałam tego dnia ok.15:00 przedsądowe wezwanie do zapłaty poleconym priorytetem za potwierdzeniem odbioru.
Ok godz.18:00 niespodzianka- pieniądze znalazły się na koncie. Lecz nie były wysłane na pewno w piątek jak to widniało na potwierdzeniu gdyż przyszłyby w takiej sytuacji wcześniej a nie późnym popołudniem. Dodam też, że na przelewie widniały drobne niuanse wskazujące na to że potwierdzenie nie było prawdziwe: różnice w tytule przelewu itp. Najważniejsze że pieniądze otrzymałam.
(...)
|
Brawo. Musieli nieźle się zdziwić (i przestraszyć) jak zobaczyli to pismo od Ciebie. I bardzo dobrze - z takimi trzeba ostro.
Daj znać ja się lodówka sprawuje. Sklep (Multum) może mniej znany (chociaż kojarzę ich), ale 1. mają wszelkie namiary na siebie, można zadzwonić, dopytać, 2. wzięłaś zapłatę przy odbiorze - bardzo rozsądnie.
---
Jakie funkcje piekarnika (elektrycznego oczywiście) są wg Was absolutnie niezbędne?
---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------
Cytat:
Napisane przez oolong
tez staram sie w miarę możliwości i jeśli nie wiąże się to z dużo większymi kosztami wybierać opcję za pobraniem - odnoszę wrażenie, że sprzedający wtedy bardziej się stara nie spakować bubla albo z brakami, a jednocześnie wysyła szybciej przesyłkę, bo chce dostać pieniądze i nie będzie ryzykować, że klient się rozmyśli w zrezygnuje z zakupu
|
Przy większych zakupach (lodówka, pralka etc.) to rzeczywiście najrozsądniejsze rozwiązanie.
Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2011-09-13 o 07:12
|