Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wieczorne dłubanki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-13, 16:11   #194
Benek23
Zakorzenienie

Dot.: Wieczorne dłubanki

Cytat:
Napisane przez zanna4 Pokaż wiadomość
Nareszcie zrobiłam fotki tego, co wytworzyłam ostatnimi czasy. Napatrzyłam się na piękne sutaszki i zachciało mi się też pozszywać sznureczki. Ale żeby nie było za łatwo, to połączyłam sutasz z haftem koralikowym i oprawą kaboszonów. I tak powstały kolczyki z cudnymi kaboszonami muszli Paua oprawione w koraliki i sutasz.
... no bo nie można poprzestać na pracochłonym sutaszu... trzeba dodatkowo pomęczyć się z jeszcze bardziej pracochłonnym koralikowaniem...

Jeszcze wcześniej skończyłam dwie bransoletki: pierwsza - to zwykły brick stitch w wydaniu "zbierz wszystkie koralikowe śmietki i połącz ze sobą" - wbrew pozorom bardzo pracochłonna i o dziwo, świetnie się układa na ręku i nosi, jest lejąca i przyjemna w dotyku.
Druga bransoleta - to haft koralikowy na podkładzie i metalowej obręczy. Kaboszon "kociego oka", Toho i Preciosa. Skomentuję tak: dużo wody w Wiśle upłynie zanim zabiorę się za następną... gdybym zdawała sobie sprawę z ilości roboty, jaka mnie czeka... pewnie też bym ją wyhaftowała

I, na koniec, liliowe kolczyki, które pokazywałam już wcześniej, ale w końcu zyskały wykończenie z tyłu - kremową ekoskórkę.

Nie podobają mi się zdjęcia, i tak wybrałam najlepsze z tego, co zrobiłam, ale mój aparat odmawia współpracy ze mną i widzi większość rzeczy w czerwonej poświacie
Wszystko piękne, ale te pierwsze niebieskie są przecudowne (moje kolory ).

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując