|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Napisane przez Marina1
Od niedzieli mieszkamy na ,,swoim".
Kurde, jak mi Was brakuje, to se nawet nie wyobrażacie...
Tam gdzie mieszkamy, to nie jest typowe mieszkanie, tylko dom 2-piętrowy ( my mieszkamy na drugim p.), a na dole jest jakby to powiedzieć...taka rudera....
|
Czyli i fajnie i niefajnie jednocześnie... Ale w końcu znajdziecoe SWOJE miejsce na ziemi i sobie w końcu uwijecie prawdziwe, rodzinne gniazdko 
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey
Brumku, a jakbys sciagala w nocy? Nie wiem jak Ty, ale w nocy ja mam strasznie nabrzmiale piersi, bo maly je mniej i rzadziej i jak mi to przeszkadza, to po karmieniu sciagam do pusta z tej piersi, z ktorej jadl + z tej drugiej nieruszanej przez niego. Do nastepnego karmienia spokojnie sie produkuje mleczko. Zreszta to jest tak, ze dziecko ssac wysyla sygnal, ze mleko potrzebne i ono leci, mimo, ze nam sie wydaje, ze nie ma co. Inaczej jest z laktatorem - on wyssa tylko to co aktualnie jest w piersiach i nic ponad to.
|
Myślałam o tym nawet, ale w nocy szkoda mi czasu, bo wolałabym pospać 
Cytat:
Napisane przez telik
wczoraj mielismy z mężem 2 rocznice ślubu wiec byłam pochłonieta przygotowaniem kolacji niespodzianki
a że ostatnio organizacyjnie jestem kiepska
to i duuuzo czasu potrzebowałam 
|
No to zaległe sto lat dla Was 
Cytat:
Napisane przez Natka_
Brumku, ja na początku miałam identycznie,wkurzło mnie to że tak mało leci, ale później było coraz lepiej. Zbierałam po każdym karmieniu po 20-30ml z obu piersi. Ściągasz z tej, z któej właśnie zjadł troszkę i resztę z następnej, nie za dużo bo rozbujasz laktację (ja tak raz zrobiłam to sobie później nie umiałam z własnymi piersiami poradzić  ).
Później już będzie Ci łatwiej zbierać, bo dziecko je w różnych odstępach czasu i ja np. odciągam po godzinie 16 bo wtedy Domek ma dłuższą przerwę pomiędzy karmieniami i wtedy ściągam 180ml z obu i zamrażam, za godzinę karmię normlanie z piersi i wtedy już mleczko jest świeże naprodukowane i Domek ma co jeść 
Zresztą dziecko zawsze wyssie mleczko, pomimo że laktator już nic nie ściąga 
|
Dzieki za pomoc, dziewczynki
Ale jak sciagniecie z tej, z ktorej wlasnie dziecko jadło, a potem z tej drugiej, to z tej drugiej troche, czy do konca? I potem którą pierś dawać na kolejne karmienie?
No to pięknie! Brawo 
Cytat:
Napisane przez Natka_
Aaa Brumku jeszcze miałam napisać:
Ja nie wyparzam za każdym razem, myję normalnie po każdym użyciu, a do sterylizatora wrzucam mniej więcj co 3-4 dni 
A mleczko łączę z 10h. Zbieram i dolewam
Dzisiaj pierwsza kąpiel w tummy tub, ciekawe czy Domkowi się będzie podobało 
|
Dzięki Nateczko 
I jak kąpiel? Podobało się?
Cytat:
Napisane przez Natka_
Ja też ostatnio jem jem jem i jem 
|
O matko, co za epidemia wśród matek karmiących Ja też
Czas edycji: 2011-09-13 o 22:23
|