Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Brąz ZIMNY czy POPIELATY. część II - wątek zbiorczy.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-14, 11:06   #1034
nanah
Rozeznanie

Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY....czescII -wątek zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez LuzMariaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam pytanko..

czy kolor 5.0 (majirel) można mieszać z 6.23 albo nawet 7.23? Chcę farbować na oksy 3%, więc nie chcę żeby wyszły za ciemne.. chciałabym uzyskać brąz, który byłby brązem a nie brązową czernią... i chciałabym zlikiwdować taki złocisty, żółty odcień. wiem ze te odcienie, które podałam są złociste.. ale w sumie chyba fiolet jest tam mocniejszy...? i jeszcze są w kategorii 'zimne brązy'..

Najbardziej odpowiadłby mi tu 5.12, ale w sklepie powiedzieli mi, że go wycofali;( i nie ma już żadnego brązu, który byłby po przecinku 12 lub 21.... co myslicie? pomożcie
Bardzo polecam przestawić się na Goldwell Topchic. Majirel jest przeznaczony do farbowania z wodą 6%, natomiast w Topchic producent przewiduje i produkuje 3%.

Moje doświadczenie z Majirel jest takie, że spłukuje się nieładnie, buro-rudo.

Odpowiadając na Twoje pytanie, łącząc 5,0 z 6,23/7,23 dołożysz sobie jeszcze złota i problem nie zniknie. Pewnie przyciemni Ci się poziom (z racji pogłębionej natury 5,0), utrwali się złoty refleks i będziesz mieć złoty brąz, czyli coś w tym stylu.

Odcienie, którymi mogłabyś sie zainteresować w Topchic to zimne brązy: 5BP, 6BP (powinny pomóc na żółty odcień), 6MB, 5MB (dodatkiowo wychłodzą) a także popiele 6A, 5A (niwelują miedź/pomarańcz) i srebrny brąz 6SB.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kaiwona Pokaż wiadomość
Witam Nanah dziękuje bardzo za rady w sprawie farb goldwella- jestem Ci bardzo wdzięczna. Efekt końcowy jest zblizony do oczekiwanego- jeszcze myslę,ze po moze 2, 3 farbowaniach kolor bardziej sie utrwali. Połozyłam 6A plus 6SB plus 7MB- żaluję ,ze nie posłuchalam Cię w sprawie proporcji bo jednak mogłam dac 7 MB 2:1:1 bo dałam 1:1:1- prześwituje mi troszkę ta rudość ale jestem na dobrej drodze do zwyciestwa- Tobie rok zajęło dojście do recepty- mi mniej dzieki Twoim radom. 1 zdjęcie- po kąpieli, 2- z lampą, 3- bez lampy.
Czy nie byłoby dobrze gdybym kupiła miksa niebieskiego i dodała do kolejnego farbowania, czy to będzie za duzo kombinacji? Dzieki wielkie jeszcze raz!!!!!
Świetnie, że wkleiłaś zdjęcia. Bardzo ładnie wyszło, naturalny chłodny brąz! Myślę, że jesteś już na dobrej drodze

Rzeczywiście, trochę przebija miedź, mix A to dobry trop. Ewentualnie następnym razem może zwiększ ilość 6A lub 7MB. Chociaż patrząc na zdjęcia, proponowałabym jednak więcej 6A.

Zdjęcie 1 to, jak rozumiem, po kąpieli rozjaśniającej?

Bardzo się cieszę, że zbiorowe doświadczenie tego forum działa. Jak sobie przypomnę moje pierwsze eksperymenty z farbowaniem oraz niestety niedouczonych fryzjerów, to aż się uśmiecham

Edytowane przez nanah
Czas edycji: 2011-09-14 o 11:11
nanah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując