Rozeznanie
|
Dot.: Brąz ZIMNY czy POPIELATY....czescII -wątek zbiorczy.
Cytat:
Napisane przez LuzMariaa
Hej dziewczyny, mam pytanko..
czy kolor 5.0 (majirel) można mieszać z 6.23 albo nawet 7.23? Chcę farbować na oksy 3%, więc nie chcę żeby wyszły za ciemne.. chciałabym uzyskać brąz, który byłby brązem a nie brązową czernią... i chciałabym zlikiwdować taki złocisty, żółty odcień. wiem ze te odcienie, które podałam są złociste.. ale w sumie chyba fiolet jest tam mocniejszy...? i jeszcze są w kategorii 'zimne brązy'..
Najbardziej odpowiadłby mi tu 5.12, ale w sklepie powiedzieli mi, że go wycofali;( i nie ma już żadnego brązu, który byłby po przecinku 12 lub 21.... co myslicie? pomożcie 
|
Bardzo polecam przestawić się na Goldwell Topchic. Majirel jest przeznaczony do farbowania z wodą 6%, natomiast w Topchic producent przewiduje i produkuje 3%.
Moje doświadczenie z Majirel jest takie, że spłukuje się nieładnie, buro-rudo.
Odpowiadając na Twoje pytanie, łącząc 5,0 z 6,23/7,23 dołożysz sobie jeszcze złota i problem nie zniknie. Pewnie przyciemni Ci się poziom (z racji pogłębionej natury 5,0), utrwali się złoty refleks i będziesz mieć złoty brąz, czyli coś w tym stylu.
Odcienie, którymi mogłabyś sie zainteresować w Topchic to zimne brązy: 5BP, 6BP (powinny pomóc na żółty odcień), 6MB, 5MB (dodatkiowo wychłodzą) a także popiele 6A, 5A (niwelują miedź/pomarańcz) i srebrny brąz 6SB.
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------
Cytat:
Napisane przez kaiwona
Witam  Nanah dziękuje bardzo za rady w sprawie farb goldwella- jestem Ci bardzo wdzięczna. Efekt końcowy jest zblizony do oczekiwanego- jeszcze myslę,ze po moze 2, 3 farbowaniach kolor bardziej sie utrwali. Połozyłam 6A plus 6SB plus 7MB- żaluję ,ze nie posłuchalam Cię w sprawie proporcji bo jednak mogłam dac 7 MB 2:1:1 bo dałam 1:1:1- prześwituje mi troszkę ta rudość ale jestem na dobrej drodze do zwyciestwa- Tobie rok zajęło dojście do recepty- mi mniej dzieki Twoim radom. 1 zdjęcie- po kąpieli, 2- z lampą, 3- bez lampy.
Czy nie byłoby dobrze gdybym kupiła miksa niebieskiego i dodała do kolejnego farbowania, czy to będzie za duzo kombinacji? Dzieki wielkie jeszcze raz!!!!!
|
Świetnie, że wkleiłaś zdjęcia. Bardzo ładnie wyszło, naturalny chłodny brąz! Myślę, że jesteś już na dobrej drodze
Rzeczywiście, trochę przebija miedź, mix A to dobry trop. Ewentualnie następnym razem może zwiększ ilość 6A lub 7MB. Chociaż patrząc na zdjęcia, proponowałabym jednak więcej 6A.
Zdjęcie 1 to, jak rozumiem, po kąpieli rozjaśniającej?
Bardzo się cieszę, że zbiorowe doświadczenie tego forum działa. Jak sobie przypomnę moje pierwsze eksperymenty z farbowaniem oraz niestety niedouczonych fryzjerów, to aż się uśmiecham
Edytowane przez nanah
Czas edycji: 2011-09-14 o 11:11
|