2011-09-15, 22:02
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Hej dziewczyny. Kręcę się tak wokół tego tematu i kręcę i chyba w końcu napiszę. Chciałabym do was dołączyć, w kupie zawsze raźniej 
Moje cele są proste, przede wszystkim to
-być miłą dla ludzi- od pewnego czasu większość ludzi uważam krótko mówiąc za idiotów. Krytycyzm względem siebie zaczęłam niestety przenosić na innych, za bardzo starałam się szukać ideału zarówno w sobie, jak i w innych i wyszło jak wyszło. Okazało się, że "mów to, co myślisz" jest tylko ideologicznym sloganem, który nie ma pokrycia z rzeczywistością, bo w końcu człowiek zostaje sam z dwójką przyjaciół i żadnym znajomym. Teraz staram się być łagodniejsza dla ludzi i mam nadzieję, że wychodzi.
-nie zapominać o potrzebie utrzymywania kontaktów międzyludzkich- dobrze czuję się sama ze sobą i potrafię zapomnieć o tak prostej czynności, jak odezwanie się do kogoś. Staram się pilnować, interesować się co u innych, nie wychodzić z założenia "nic mi do tego".
-Naprawdę w siebie wierzyć, a nie tylko stwarzać tego pozory- chyba nie wymaga komentarza
-mniej egocentryzmu!- Choć pisanie tutaj jest jego cudownym przejawem... 
Teraz pora na strefę fizyczną:
-zamiast użalać się nad sobą, zebrać się i zrobić coś. Oglądanie Top Model i łapanie później megadoła, bo "one takie piękne, ja taka zwyczajna", "one nie mają cellulitu, a ja mam kalafior jak trzeba" nie ułatwi mi drogi do pozbycia się tego.
-nauczyć się dobrze malować
Mam zamiar założyć vloga, na którym będę mogła opisywać to, co dzieje się wokół mnie, lifestyleowy. Głównie po to, żeby namacalnie móc śledzić zmiany jakie we mnie zachodzą.
Co sądzicie na ten temat?
Edytowane przez Stromanthe
Czas edycji: 2011-09-15 o 22:04
|
|
|