Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak to jest u was z nauka dzieci-nastolatkow?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-10-23, 08:20   #6
agajot
Zakorzenienie

Dot.: Jak to jest u was z nauka dzieci-nastolatkow?

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ile lat ma Twoje dziecko? Moj syn ma 12 lat i sam pilnuje swoich lekcji. Ja go przepytuję przed klasówkami i tylko wtedy kiedy chce żeby go przepytać. Zwykle chce przed kazda klasówka, bo podobno wtedy sie pewniej czuje Ale ja nie wtracam sie do jego lekcji, nie sprawdzam zeszytów, nie pilnuje odrabiania. On wie, ze przed treningiem czy przed wyjsciem na dwor ma miec lekcje odrobione i tego się trzyma.
Moje też ma 12 i mimo wielu rozmów, przekonywania, że lepiej zrobic swoje a dopiero potem oddawać się przyjemnościom życia niewiele z tego wynika Mimo tłumaczenia, że to czego uczą w szkole przyda mu się nie tylko teraz, ale i w dorosłym życiu. Tak, przytakuje i mówi, że przecież to wszystko wie, ale nie do końca realizuje w rzeczywistości. Pewnie to zależy od charakteru dziecka bo ja osobiście też znam dzieciaki, które mają we krwi obowiązkowość i głód wiedzy. Od zawsze poświęcałam mnóstwo czasu swojemu dziecku, ale jednak nie udało mi się w sprawie szkoły wyrobić w nim odpowiednich nawyków. Dla niego to zło konieczne
agajot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując