Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - intercyza przed ślubem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-16, 22:43   #1
KNITTEL
Przyczajenie

Question

intercyza przed ślubem

Witam!

Podzielę się z Wami problemem bo szukam bezstronnej opinii.
Ja i on mamy po 28 lat i jesteśmy ze sobą od liceum (on jest moim pierwszym chłopakiem).

Zaręczyliśmy się w ubiegłym roku a przyszłym ma być ślub. Parę tygodni temu mój narzeczony powiedział mi że przed ślubem z nim mam podpisać intercyzę.

Z jednej strony jest to uzasadnione bo on prowadzi swoją firmę. W chwili obecnej on zarabia dużo więcej niż ja i uważa że intercyzy mogłoby nie być tylko w przypadku, gdy zarabiamy po równo.

Z drugiej strony jeśli jest się kobietą to trzeba to przyznać ale jesteśmy w dużo bardziej niekorzystnej sytuacji niż mężczyźni. Jeśli mamy założyć rodzinę prawdopodonie będę musiała przez jakiś czas zrezygnowac z kariery zawodowej (mamy w planach 2 dzieci) i stawia mnie to w bardzo niekorzystnej sytuacji - mój mąż się dorabia, a ja w tym czasie nie

Ja sama jestem ZA związkiem partnerskim ale do momentu założenia rodziny. Do tej pory wogóle nie rozmawialiśmy na ten temat, a pieniądze nigdy nie były w naszym związku tematem (dopiero parę tygodni temu dowiedziałam się że mój narzeczony zarabia aktualnie dokładnie 8 razy tyle co ja - możecie sobie wyobrazić moje zdziwienie). Wiem, że po jego stronie jest to uzasadnione ale jakoś strasznie jest mi z tym źle. Ja tego papieru nie chcę podpisać
KNITTEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując