Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - łojotokowe zapalenie skóry głowy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-11-06, 14:02   #6
homyk
Zakorzenienie

Re: łojotokowe zapalenie skóry głowy

Miła MagJo, ale bije od Ciebie rozpacz , biedactwo.
Nie bardzo mogę ci pomóc, ale znany mi jest taki szampon do włosów o nazwie Polytar firmy Stiefel. Mój mąż ma podobny problem jak Ty, który notabene wynika u niego z zaburzeń pracy wątroby. Mąż stosował ten szampon najpierw leczniczo, a teraz stosuje tylko profilaktycznie, 1 raz w tygodniu. U niego dolegliwości skóry na głowie wyraźnie się zmniejszyły, ale ta profilaktyka jest jednak konieczna, by zapobiec nawrotom.
Z tego co mi wiadomo, są dwa rodzaje tego szamponu, ale linka znalazłam tylko do jednego (ten drugi na napisy w kolorze brązowym i pewnie nieznacznie różni się składem i właściwościami - oba są jednak dla problemowej skóry głowy)
http://www.abcapteki.pl/advt/detail.php?cat=69&de=130

Fakt, ten szampon również nie ma zbyt przyjemnego zapachu, ale gdy włosy już są suche, to nic nie czuć.

Niestety jego zakup to wydatek jakieś 23-30 zł (zależy od apteki). Może miła pani aptekarka poratuje Cię jakimiś próbkami.

p.s. może Twoje dolegliwości też mają związek z pracą któregoś z narządów wewnętrznych? Ja się na tym nie znam, ale może warto zasięgnąć rady specjalisty od chorób wewnętrznych jeśli nic już nie pomaga...
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując