Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - łojotokowe zapalenie skóry głowy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-11-06, 15:29   #9
MagJa
Zakorzenienie

Re: łojotokowe zapalenie skóry głowy

Dzięki Wam za rady. Chyba rzeczywiście będę zmuszona kupic sobie jakiś śmierdzacy szamponik. Myślałam nad Freederm Tar, gdyż pomógł mojej babci, która od niedawna cierpi na tą samą dolegliwość, ale skoro wiek ma tu coś do rzeczy, to juz sama nie wiem czy on mi pomoże. Śmierdzieć śmierdzi smołowato (no bo zawiera smołę), ale na włosach już tego nie czuć (w przeciwieństwie do Denorexu, któego smrodek trzyma się i trzyma na włosach). Z kolei Wy polecacie Polytar... A czy mi się dobrze wydaje czy on tez zawiera smołę? Czy na włosach naprawdę w ogóle tego nie czuć?

homyk, tak bardzo zrozpaczona nie jestem. Po prostu juz myślałam, że na jakiś czas mam spokój, a tu po 2 tyg znowu to samo. No może nie to samo, bo nasilenie nieco mniejsze. ale co fakt to fakt. Do tej pory nie miałam żadnych takich problemów. Ostatnio łupież widziano u mnie jakieś 10 lat temu (wtedy wyleczony Nizoralem). Oczywiście nie liczę przypadków dostania łupieżu od jakiegoś szamponu czy odżywki, bo ten szybko znikał po odstawieniu danego specyfiku. Z przetłuszczaniem tez nigdy nie miałam problemów, gdyż od zawsze miałam suche włosy i suchą cerę. Więc skąd mi się to przyplątało?? Przeraża mnie wizja mycia włosów tymi specyfikami, gdyż one za bardzo wysuszają włosy, a moje bez specjalnych szamponów są suche i cienkie, a zamiast loków mam po nich na głowie siano. Tragedia! Po użyciu Denorexu zastosowałam dodatkowo odżywkę do włosów suchych, ale ona za bardzo nie pomogła ani na to wysuszenie ani na ten smrodek. A płyn, który mi nawet pomaga to Elocom. Od innej lekarki miałam Davercin (??), po którym było jeszcze gorzej i Locoid, który działał tylko pod warunkiem stosowania non stop rano i wieczorem.
A czy ten Alpicort jest na receptę??? Może będzie skuteczniejszy...
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując