Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 08:38   #4238
la figa
Wtajemniczenie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
A powiedz mi jeszcze jak długo już używasz szamponu Babydream?
Nie niszczą Ci się bardziej końcówki i nie wysuszają za mocno skoro nie używasz w ogóle odżywki?
A co do silikonów to wiem, że muszę ich unikać dlatego kupiłam tą odżywkę z Alterry i te dwa szampony bez nich.
Ale właśnie zastanawiam się jak to jest z tym BD, bo przyznam się szczerze, że mogę myć włosy codziennie, ale przy małym dziecku dodatkowe nakładanie odżywki codziennie jest zbyt czasochłonne, tym bardziej przy tak energicznej córeczce
hej

no wiec mam troche przechlapane z tymi koncowkami, bo na calej dlugosci mam wlosy postopniowane i faktycznie tam, gdzie sa te stopnie koncowki nie sa ladne, ale to tylko dlatego, ze od kilku lat wlosow w tych miejscach nie podcinalam, bo chce je odhodowac. aczkolwiek najdluzsza warstwa wlosow (ktora mam w pasie) jest zdrowa i piekna, podcinam ja sama od czasu do czasu i nie widze zlego dzialania BD na nia.

babydream jest dobry dlatego, ze nie zawiera sls. czytalam na niemieckiej stronie, ze sls moze przesuszac wlosy. dobry tez jest bo nie mi silikonow, ktore oblepiaja. z reszta szampon sluzy do umycia skory glowy, ja nie myje nim dlugosci wlosow - ta piana co splywa mi z glowy sama to robi.

zamiast odzywki daja plukanke octowa do ostatniego plukania wlosow i jest elegancko. wlosy sie tak nie placza no i na dodatek ladne lsnia

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Pomyślę o zmianie szczotki, bo w sumie przyznam się, że od kilku lat używam tej samej, wiadomo że myję ją itp., ale może taka jak mówisz będzie lepsza, bo jakoś nigdy nie mogłam się do nich przekonać.
Czas to zmienić
tak, tak, mam taka szczotke i jest swietna. dobrze rozprowadza sebum na calej dlugosci wlosow, wlosy dobrze trzeba wyczesac i pozniej ladnie lsnia ten tluszczyk jest rozprowadzany delikatnie na calej dlugosci wlosow - takze na konce wiec sie tak nie przesuszaja