Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-09-19, 12:37   #159
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Tak więc ja wracam do nauki póki mam jeszcze czas. 3majcie kciuki, proszę!

p.s. czy któraś z Was jak robiła badania na określenie grupy krwi to wyrabiała sobie tą kartę z grupą krwi, co wygląda jak dowód? Bo ja teraz będę robić te badania, żeby mieć na następny tydzień na wizytę, i się zastanawiam czy sobie jej nie wyrobić od razu!?
Trzymamy mocno dasz sobie radę!
Też się zastanawiałam czy wyrabiać tą kartkę i teraz trochę żałuje,że jej nie zrobiłam od razu. Dobrze jest mieć taką kartę w portfelu. nie zajmuje dużo miejsca a może się okazać bardzo przydatna.
Na Twoim miejscu robilabym od razu

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
mama przy odjezdzie kazala malemu czekac, az wroci z Niemiec i zdarzy do nas przyjechac, ale ja licze na to, ze chociaz pare dni przed terminem uda mi sie rozpakowac
Moi rodzice jadą 25 do Zakopanego i mama wczoraj nachyliła się do brzucha i powiedziała : " Masz tam siedzieć aż do Naszego powrotu" hehe
to było miłe z jej strony
Bardzo przeżywa to,że Oliwka ma się urodzić, cieszę się,że mój kontakt z mamą jest coraz lepszy
Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
A i dziś zaczęliśmy 13 tydzień
super! no to wchodzisz w najlepszy trymestr ciąży

Cytat:
Napisane przez peti91 Pokaż wiadomość
A nie wiecie kochane jak to jest z cesarką ? Bardzo mi zależy bo mam Hcv typu c, w dodatku 158cm wzrostu i ważę 40 kg. Masakrycznie boję się, że w ogóle brzucha nie uniosę a poród nie nie, nie ma szans. Bankowo będę cesarkę załatwiać o ile się da. W piątek mam iść do wybranej przeze mnie ginekolog i się umówić na wizytę. Jakoś ta Pani wydaje mi się fajna, stwierdziła mi ciążę i byłam u niej na pierwszej wizycie tak ogólnie kiedyś.
Ja np. sobie nie wyobrażam cesarki. Na samym początku ciąży mówiłam tylko o cesarce, a teraz nigdy w życiu bym się na to nie zgodziła, gdybym nie musiała.
Moja koleżanka miała i nie mogła się normalnie zajmować dzieckiem, bo wszystko ją bolało, popękały jej nawet szwy. każdy musiał jej pomagać, bo obojętnie jaki wysiłek był dla Niej czymś strasznym.
z opowiadań dziewczyn poród naturalny jest zdecydowanie lepszy. Domyślam się,że na pewno boli, ale po kilku dniach możesz normalnie funkcjonować i nie masz żadnych blizn.
do porodu jeszcze daleko, więc na pewno nie raz zmienisz zdanie

Patisia - no to super! cieszę się,że tak dobrze dogadujesz się z teściami
widzę,że Tża równo olewasz i dobrze! bardzo dobrze.
a co do wizyt przed porodem, np. mój lekarz powiedział,że jak nie dzieje się nic złego, to nie mamy potrzeby widywać się czesto

Muffinko - pokaż, pokaż co tam mama uszyła Ja będę z mamą wybierać materiały w tym tyg. Ma zamiar uszyć kilka zestawów dla Nas i dla Oli

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2011-09-19 o 12:40
agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora