|
Za mało pewności siebie
Witam wizazanki!
To mój pierwszy post i pisze go w dość konkretnym celu. Mianowicie, chcialabym prosic o radę odnośnie mojego zachowania. Otóż mam lat 19, jestem młodą kobietką studiującą i pracującą, która twardo stąpa po ziemi. Niestety choć z mojej rozwijającej się kariery jestem bardzo zadowolona to moje życie prywatne to totalna klapa. Mam 19 lat, a nigdy nie miałam stałego chłopaka. Zdaje sobie sprawę, że dla niektórych może to głupio brzmi, ale narazie nie zanosi się abym w najbliższym czasie też go miała. Zarówno w pracy jak i na studiach potrafię kłócić się o swoje, a kiedy jestem na imprezie i podchodzi do mnie facet, który mi się spodoba to po prostu głupieje. Inna sprawa jak mi sie nie podoba, to potrafie z nim wtedy normalnie pogadac, pozartowac, ale co z tego jak mi sie nie podoba? Mi po prostu grzęźnie język w gardle, nie umiem się w ogóle zachować, uśmiecham się głupio i często po prostu nic nie mówię, bo tak boję się, ze walnę coś głupiego. Ja nawet nie mogę się zdobyś na to, żeby popatrzeć koledze w oczy, bo boję się, że od razu posądzi mnie o to, że go podrywam i jestem nachalna. Czy mogłybyście mi coś poradzić, żebym chociaż przez 10 minut potrafiła zachować poker face?
|