2011-09-21, 08:53
|
#8
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2009-05
Lokalizacja: Południe
Wiadomości: 4 955
|
Dot.: Ryby
Cytat:
Napisane przez lukrecja222
dziękuję bardzo dziewczyny 
Moja sola dziś jednak się nie udała :/ Rozmroziłam płat, przyprawiłam, pokroiłam plasterki cytryny, zawinełam w folię i do piekarniak (200 stopni - 20 minut) i ...była niedobra... praktycznie pływała w jakiejś wodzie jak odwinęłam, w smaku też niedobra. I nie wiem czy coś źle zrobiłam czy po prostu taka jest w smaku?
|
Zależy czy kupiłaś solę czy "solę żółtopłetwą" ("yellowfin sole"), czyli innymi słowy limandę żółtopłetwą, którą u nas często sprzedaje się pod nazwą "sola", bo jeśli tak, to ona faktycznie według mnie jest kompletnie bez smaku. Poza tym jeśli przerzuciłaś się na ryby, żeby urozmaicić swoją dietę, bo odpuściłabym sobie pangę, której mięso w ogóle nie zawiera kwasów tłuszczowych omega-3
Ze swojej strony polecałabym dorsza i flądrę - mają bardzo smaczne mięso
|
|
|