Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona II ;)
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 19:02   #1036
Selene _
Raczkowanie

Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona

Hej dziewczyny, podczytuję Was, ale ostatnio nie mialam siły pisać - trochę niefajnych rzeczy się wydarzyło, do tego bylam mocno zabiegana...

pumas, ja też nie mam pewności, czy mi przedłużą umowę. Zostały mi jeszcze prawie 2 m-ce do końca i uważam, że bardzo dobrze sobie radzę, ale to może akurat nie mieć znaczenia. Niestety, w ramach oszczędności mają w planach redukcję etatów i blokowanie nowych - czyli póki co nici z załapania się na drugie pół etatu w tej samej firmie. No nic, ważne, żeby mi chociaż na te pół przedłużyli

anka_res, ja nie wiem, czy w Poznaniu są takie tragiczne stawki, ale w tym mieście wspomniane przez Ciebie 3k to już chyba szczyt marzeń na niekierowniczym stanowisku. Nawet koleżanka po polibudzie z mgr inż. zarabia 2,5 po 4 latach w tej samej firmie (mając przy tym niezliczoną ilość nadgodzin i czasem pracujące soboty). Ja też jak kiedyś byłam na rekrutacji w wielkiej firmie (z zagranicznym kapitałem i siedzibą główną), to uslyszalam, że na stanowisku, na które aplikowalam, mogą mi zapłacić ok. 2 tys na rękę (przy czym ta pensja obowiązywalaby przez 3 lata, ponadto też nie ukrywali, że nadgodziny są częste i niepłatne ).
Ja nie wiem, kiedy sytuacja w Polsce wreszcie się poprawi, jeśli chodzi o zarobki. Dopóki jest dużo więcej szukających niż miejsc pracy, pewnie nie ma na co liczyć, bo zawsze się znajdzie sporo osób (desperatów), które zgodzą się na pracę za 1 tys. przy całym etacie i nadgodzinach... i właściwie trudno im się dziwić, bo zależy kto jaką ma sytuację życiową... Przygnębiające to wszystko.

a co do oszczędzania, jak zwykle cienko:P nie mam czasu na robienie sobie obiadu w domu, więc nadal za dużo na mieście wydaję eh

Edytowane przez Selene _
Czas edycji: 2011-09-21 o 19:03
Selene _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując