Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Od kiedy własny pokój ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-10-24, 20:57   #4
Boz
Zadomowienie

Dot.: Od kiedy własny pokój ?

Mój starszy synek dostał swój pokój jak miał 1,5 roku, ważne to było szczególnie w kwestii spania. Mówiliśmy mu że jest duży i śpi w swoim pokoju i w swoim łóżeczku i zaczął bez problemu tam spać, gdzie wcześniej spał z nami w łóżku. Choć jeszcze długo odwiedzał nas nocą. Było to jednak jego terytorium gdzie sprzątał swoje zabawki układał pluszaki na łóżeczku przykrywał je ręcznikami by im nie było zimno i to nikomu nie przeszkadzało. Gdy był rozżalony na nas zawsze mógł iść do swojego pokoju i ponarzekać w poduszkę na wstrętnych rodziców.
Teraz z powodu ograniczeń lokalowych dzieli pokój z młodszym bratem, choć maluszek tam tylko śpi. A starszy dość często się w nim bawi szczególnie jak zaprasza kumpli. Jakbym miała możliwość już teraz podarowałabym każdemu z chłopców osobny pokój. Mam nadzieje że za rok przeprowadzimy się do domku i wtedy oboje czyli również roczny synek będzie miał swój pokój. Dla mnie ważne jest to ze względu na spanie na różne pory zasypiania czytania bajek itp. Według mnie własny pokój a przynajmniej własny kąt jest potrzebny w każdym wieku.
Boz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując